Lazarev „DIVAN DAN“ (prvi put u životu)

HEROJI, HUMANOST  

SJAJNE VESTI DONOSI MILAN STEPANOVIĆ

Osećaj, kada se nekome može pomoći, je neopisiv. Čovek po imenu Milan Stepanović, inače rođeni Somborac, u životu je sebi zadavao velike zadatke. Prošle godine poželeo je da pomogne mladom momku Lazru Rišaru, i u tome je uspeo. Posle mesec dana borbe da Lazaru obezbedi koliko-toliko pristojne uslove za život, danas, nakon proteklih nekoliko nedelja, on sa ponosom objavljuje:

„Pre svega dve nedelje mislio je da za svoj 22. rođendan neće imati ni pet kockica čokolade. Danas je Lazar Rišar imao pet torti, gomilu poklona i četrdesetak dobrih ljudi, mahom Somboraca, mladih (ali nešto i nas starijih), znanih i neznanih, koji su došli da mu čestitaju i ulepšaju 22. rođendan. Daroviti i siromašni somborski maratonac, po prvi put u životu je bio središte nekog zbivanja, i po prvi put je slušao pesmu za svoj rođendan. Uzbuđen i radostan kao petogodišnji klinac, ali savršen domaćin, dobrih manira (kao da je celog života dočekivao goste), Lazar je današnji dan proveo kako zaslužuje, zahvaljujući i dobroti vlasnika i zaposlenih u somborskoj piceriji „Toscana“. Bilo je dirljivo i uzbudljivo gledati sreću koja je prosto zračila iz njegovih očiju i sa lica. A to da je bio glavni dasa među desetak divnih devojaka, ne treba naglašavati. Rođendan i predstojeći Božić ulepšala je i činjenica da je, sa današnjim danom, sakupljeno oko 70% potrebnih sredstava za kupovinu stančića (garsonjere) u Somboru. Definitivno, vredeo je svaki sekund proveden danima unazad na FB profilu zbog Lazara. Hvala svima, od srca, koji su pomogli, pomažu ili planiraju da pomognu sređivanju i skućavanju ovog mladog sportiste, prema kome je život, sve do pre nekoliko dana, bio nemilosrdan i surov. Što bi rekao Bob Dilan: Jednostavan preokret sudbine („Simple Twist of Fate“)…“

Maratonac, momak koji se ne predaje, pristojan, povučen i tih, momak za primer, trebao bi od početka ove godine da ima drugačiji i pristojan život, a kontinuitet bi trebao da se nastavi. Ostalo je još malo borbe da se prikupi preostali deo novca, kako bi se Lazaru obezbedila pristojna garsonjera, pa će ova borba biti okončana LJUDSKOM POBEDOM!

Milane hvala ti što si pokrenuo ovaj točak, a nadamo se da on neće stati samo na primeru Lazara, nego ćemo pomagati i drugim ljudima kako bi život u ovoj zemlji bio pristojan i sve bolji.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login