Dule Vujošević u Francuskoj slavljen – „Ako su ruže – procvetaće!“

KOŠARKA  
Dule Vujošević u Francuskoj slavljen – „Ako su ruže – procvetaće!“

SJAJNE VESTI IZ FRANCUSKE

Jedan je Dule Vujošević. To kažu navijači Partizana i svi oni koji su iskreni ljubitelji košarke. Čovek, koji je svojom magijom učinio da Partizan 12 puta bude prvak države (1987, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013, 2014), 5 nacionalnih kupova (1989, 2002, 2008, 2009, 2010), 5 titula prvaka regiona u ABA ligi (2007, 2008, 2009, 2010, 2013), i 1 kup Radivoja Koraća (1989), 1 titula prvaka Evrope sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije … malo li je?
Duško Dule Vujošević je rođen u Titogradu 3. marta 1959. godine, a trenirao je crnogorske i srpske košarkaše, a sada predvodi klub Limož iz Francuske.

Naš stručnjak je nekoliko puta zaredom poneo titulu najbolje ekipe u državi a i šire, a danas puni stranice francuskih novina. Puni on i stranice domaćih novina, ali zaludu sve, mi smo izgubili jednog vrsnog stručnjaka koji je imao sve u prstima. Sad ga neki drugi ljudi u nekooj drugoj državi slave. Zašto on nije valjao nama?

Duško Vujošević, u državi naširoko poznatog vina i sira, napravio je fantastičan uspeh, pošto je uspeo da savlada PAOK sa 79:61. On je tako ekipu Limoža poveo u osminu finala Evrokupa. Jedna mana našeg stručnjaka je psovka, pa je tako napravio novi šou na klupi – prilikom jednog tajm-auta opsovao je – Ovo je nešto novo?
Naravno da nije, ali to je verovatno izduvni ventil, a uprava i igrači mu opraštaju jer je na treninzima i na teneru neprikosnoven.

Mislili su i najveći protivnici Valensije da je pobeda nad ovim klubom bio krajnji domet uspeha Limoža, ali ne i Duško Vujošević. Poveo je svoju ekipu do pobede i salvio u najvećem derbiju Francuske, protiv Asvela sa 78:73. Dule je sa svojim novim pulenima slavio pobedu i tako zadržao dobre izglede da se kvalifikuje za plej-of. Sada trenutno zaostaje samo dve pobede za mesto koje vodi u razigravanje, … To je DULE! Videćemo!

Jedna idealna vođica Dule Vujoševića je: „Ako su ruže – procvetaće!“

Voleli ga ili ne voleli Dule je čovek! On je uspeo da ujedini i najgore misli igrača Partizana. Ko je uspoe da dokaže drugačije?
Magija ovog čoveka trajala je dugo, dugo, dugo!
U Srbiji, jedini trener koji pokušava da to promeni je crnogorac Dejan Radonjić, koji je sa Crvenom Zvezdom uspeo da se pokaže u najelitnijem klupskom takmičenju. Dejan Radonjić je uspeo da opravda poziciju vodećeg čoveka u Srbiji i u regionu! Radonjić je došao u Zvezdu za pristojnu platu i velike mogućnostio da dovede igrače koje želi. Da li će i dalje imati podršku u tome ostaje da vidimo. A Duško Vujošević?

Nekada je trenirao bez novca, za ideale, za nove pobede, za dobro Partizanu. Nije valjao?

ZAŠTO?

Želimo mu svu sreću na klupi novog kluba!

DULE, svi su uz tebe!

SAMO NAPRED!
BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login