Cross Over Kragujevac – Druga smena

IZDVOJENO, KOŠARKA  

SJAJNE VESTI iz kragujevačkog Cross Over Kampa!

Završena je prva smena u Cross Over kampu u Kragujevuc. Sportski kompleks ARTEM posetili su košarkaški klubovi iz Turske, Slovenije, Makedonije, Srbije, dok u narednoj smeni očekuju posete klubova iz Švajcarske, Italije, Grčke, Srbije, Bugarske i Ukrajine.
Pored jakog i napornog rada na treninzima, igrači su iskoristili vreme da upoznaju grad Kragujevac, pa su posetili muzeje, zatvorene bazene, igraonice i sve ostalo kako bi im boravak u kampu bio zanimljiviji i lepši.
Poslednjeg dana kampa, na samoj završnici, kada se igraju finala u svim takmičenjima i kada je dodela nagarada, posetio nas je Mihajlo Andrić, igrač Partizana, koji je odgovarao na pitanja kampera, družio se sa njima, šutirao trojke, zakucavao prema njihovim željama, slikao se i davao autograme, a od nekih devojčica je zaslužio i poljubac. Mihajlo je, takođe, uručio pehare i medalje najboljima.

Ove godine, kamp je podeljen u 5 smena:
22. jun – 01. jul – u sportskom kompleksu ARTEM
02. jul – 11. jul – u sportskom kompleksu ARTEM
22. jul – 31. jul – u sportskom kompleksu ARTEM
01. avgust – 10. avgust – u sportskom kompleksu hotela ŠUMARICE
10. avgust – 19. avgust – u sportskom kompleksu hotela ŠUMARICE

Cross Over je međunarodni košarkaški kamp koji se već petu godinu za redom održava u Kragujevcu. Ovaj kamp je namenjen deci i juniorima oba pola, starosti od 7 do 17 godina, koji se u kampu dele u grupe prema uzrasnim kategorijama i nivou usvojenog košarkaškog znanja.
Program rada delo je Prof. dr Nenada Trunića, koji je jedan od najeminentnijih stručnjaka za rad sa mladim košarkašima na Balkanu. To je potvrdila i Svetska košarkaška federacija – FIBA, koja je dr Truniću 2011. godine dodelila zvanje instuktora FIBA.
Osnovna ideja kampa CROSS OVER je da se promovišu vrednosti „stare jugoslovenske škole košarke“ i to sa aspekta obuke i usavršavanja tehničko-taktičkih elemenata ali i sa željom da se učesnici kampa, adekvatnim pedagoškim pristupom trenera, zainteresuju za učenje i usavršavanja košarkaških tajni u daljem toku njihovih karijera.
Glavni cilj ovog kampa je da se kroz igru i druženje dece, košarkaši i njihovi treneri upoznaju sa osnovnim aspektima savremene trenažne tehnologije u košarci i da dobiju informacije o tome šta sve stoji na putu od početnika do vrhunskog košarkaša. Kako transformisati talenat u sposobnost i kako od prvog driblinga stići do vrhunskog košarkaša, pokušaćemo da objasnimo svim igračima i trenerima, učesnicima kampa CROSS OVER.

Svi koji žele da vide još informacija o kampu to možete uradili ukoliko sleite neke od sledećih linkova:
WEBSAJT : Cross Over Basketball Camp
FACEBOOK: Cross Over Basketball Camp
TWITTER : Cross Over Basketball Camp



Jedan odgovor na temu "Cross Over Kragujevac – Druga smena"

  1. Pingback: Završen Cross Over košarkaški kamp u Kragujevcu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login