Niški pčelari dobijaju subvencije

PČELARSTVO  
Niški pčelari dobijaju subvencije

SJAJNE VESTIZA PČELARE IZ NIŠA!

Pčelari iz Niša mogu da nabave nova pčelinja društva i opremu za pčelarstvo preko subvencija kod daje Uprava za poljoprivredu i razvoj sela Niša.
Plan niške uprave je da pokriju 50% iznosa investicije bez PDV-a. Svi pčelari koji žele nova pčelinja društva ili opremu moći da dobiju između 20.000 i 70.000 dinara. Investicija nije velika ali će svakako pomoći onima kojima je to neophodno.

U narednih mesec dana svi zainteresovani mogu konkurisati za subvencije.
U konkurus se navodi da su krajnji korisnici fizička lica – nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.
U opštim kriterijumima traži se da je poljoprivredno gazdinstvo registrovano i upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava, sa aktivnim statusom, te da je prebivalište i proizvodnja na teritoriji Grada Niša, da poseduje potpisanu izjavu da ne postoji zahtev za isto ulaganje u drugim javnim fondovima i da su izmirili ranije obaveze po prethodnim odobrenim zahtevima finansiranim iz sredstava budžeta Grada Niša.
Postoje i specifični kriterijumi za korisnike a to su da poljoprivredna gazdinstva imaju minimalno 15 košnica i da poseduju minimalnu tehničku opremljenost za proizvodnju meda.

Izbor korisnika podsticaja vrši se putem konkursa koji traje 30 dana od dana objavljivanja (17.07.2015. godine) i ukoliko postoji potreba može se objaviti i više puta u toku godine.

Detalji konkursa, konkursni obrazac i Rešenje o utvrđivanju kriterijuma mogu se preuzeti na sajtu Uprave za poljoprivredu ili u Upravi, ulica Kej Mike Paligorića 18a.
Sajt: http://www.niskoselo.com

SVAKA ČAST!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login