Pobedom nad Argentinom odbojkašice Srbije obezbedile put u Rio

ODBOJKA  
Pobedom nad Argentinom odbojkašice Srbije obezbedile put u Rio

SJAJNE VESTI DONOSE ODBOJKAŠICE SRBIJE!

Rio mi dolazimo, karte smo čekirali i još nam je ostalo da danas vidimo kojeg će sjaja biti medalja na našim grudima!

Za sada je srebrna sigurna, a da li će biti zlatna zavisi od meča Japanki i Kineskinja koji se igra se od 12:20 časova po našem vremenu. Ukoliko domaćin Japan savlada Kinu naše reprezentativke će se okititi zlatnom medaljom.
Zato ćemo zdušno navijati za ekipu Japana, a i zbog toga što smo u susretu sa selekcijom Kine pretrpeli jedini poraz na turniru.

Naša ženska odbojkaška reprezentacija izborila je plasman na Olimpijske igre u Riju de Žaneiru sledeće godine, pobedom u poslednjem kolu Svetske lige nad Argentinom sa 3:2, po setovima 25:16, 25:19, 20:25, 23:25 i 15:4.

Ovaj veliki uspeh smo postigli uz dosta problema u trećem i četvrtom setu, da bi peti odlučujući vrlo brzo završili. Krenuli smo onako kako je to najbolje, prvi set 25:16, drugi 25:19 i kada se očekivao siguran trijumf, naše igračice staju u igri i dozvoljavaju Argentinkama da prelome deo meča. Treći set dobiju sa 25:20, i sledeći istina uz nešto jači otpor Srpkinja sa 25:23.

Sve što smo gradili u prethodnih 11 mečeva, od toga 10 trijumfa, dovodimo u pitanje. Probudile su se naše devojke baš kada je trebalo, peti set rešavamo ekspresno 15:4 i dokazujemo da prethodne pobede nisu slučajne, a ekipa Argentine nema za čim da žali, pružile su veliki otpor i doživele dostojan poraz.

Sa ovog turnira, u Rio de Žaneiro idu dve najbolje plasirane selekcije, jedna je selekcija Srbije, kojoj je ovo treće uzastopno učešće na OI, a koja selekcija će biti drugi putnik znaćemo posle susreta između ekipa Japana i Kine, mi priželjkujemo da to bude Japan.

Budite kraj svojih televizora i navijajmo za selkciju Japana, ipak zlato bolje sija od srebra,

Našim Olimpijkama želimo srećno na putu za RIO!

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Pobedom nad Argentinom odbojkašice Srbije obezbedile put u Rio"

  1. Pingback: Odbojkašice Srbije pobedile Nemačku na startu Evropskog prvenstva | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login