Nenad Filipović iz Niša ispunio normu za RIO

ATLETIKA  
Nenad Filipović iz Niša ispunio normu za RIO

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Nenad Filipović, član Atletskog kluba „Niški maraton“, je ispunio normu za Olimpijske igre u RIU. Ovo je 3. put da učestvuje na OI, i tako će uz svog brata blizanca Predraga (Atletski klub Vlasotince) i Vladimira Savanovića (Atletski klub Partizan), braniti boje i čast „južne pruge“. On je imao lep završetak godine i takoreći novogodišnji poklon od čelnika Međunarodne atletske federacije. Naime, oni su odlučili da promene normu za učestvovanje na OI u Riu, pa je Nenad sa vremenom od 4:04:49 za koje je prešao 50 kilometara u Dudincima, uspeo da postane 71. član srpskog olimpijskog tima.
Filipovićem ima zadatak da se u toku predstojećih meseci na najbolji mogući način spremi za Olimpijadu. U tome bi trebao da mu pomogne grad jer je za sada jedini predstavnik Niša.

„U dogovoru sa čelnicima Olimpijskog Komiteta Srbije napraviću plan priprema. Trebalo bi da prvi deo odradim u Crnoj Gori, a drugi u Južnoj Africi ili Turskoj. Planiram da se prvo spremim za kratke deonice, a nakon ulaska u formu i za duže staze. Potvrda mog učešća u Riju stigla je u nezgodnom trenutku zbog kraja godine, pa još uvek nije utvrđeno kakvu ću pomoć dobiti od gradske vlasti. Trebalo bi da pored sredstava za sportske kolektive bude određen i budžet za olimpijce, tako da ću uskoro znati sve detalje.“ – rekao je Filipović.

Njegov brat Predrag Filipović će 4. put učestvovati na Olimpijskim igrama. On je već 11 godina uzastopno vlasotinački sportista godine, a nastupom u Riju najavio je da će završiti svoju dvadesetogodišnju karijeru. Predrag i Vladimir Savanović su u oktobru prošle godine na Otvorenom prvenstvu Nemačke u Andernahu uspeli da ispune olimpijsku normu na 50 kilometara. Vladimir Savanović je stazu dugu 50 kilometara prešao za 3:59:10, dok je Predrag imao rezultat 4:00:26.

„Nadam se uspešnom nastupu u Riju i trudiću se da u sportu ostanem kao trener ili sportski radnik“ – izjavio je Predrag.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login