Nikola Ratkov – mlada nada našeg plivanja

INTERVJU, OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI INTERVJU: NIKOLA RATKOV!

Sjajne Vesti: Pozdrav Nikola, kao što počinjemo svaki intervju, tako ćemo početi i ovaj. Ko je Nikola Ratkov i šta je SJAJNO uradio protekle 2015. godine. Nemoj nam samo reći da si isplivao normu za Evropsko juniorsko prvenstvo i da si oborio TRI NACIONALNA REKORDA jer to već znamo. Reci nam ono što ne znamo 🙂

Nikola Ratkov: Pre svega hteo bih sve da vas pozdravim i za one koji me ne znaju da se pretstavim. Ja sam Nikola Ratkov imam 16 godina i član sam plivačkog kluba „Vrbas“ iz Vrbasa. Mogu reći da mi je 2015. godina bila izuzetno teška, ali na kraju sam uspeo da prevaziđem sve poteškoće koje su me zadesile. Na tome mogu da zahvalim prvenstveno mojoj porodici i mom treneru Slobodanu Žugiću koji je verovao u mene i pomogao mi da uradim to što sam uradio. Kada pričamo o uspesima, osim titule prvaka države, obaranje tri kadetska nacionalna rekorda i isplivavanje 2 norme za Evropsko juniorsko prvanstvo, za sad, moj najveći uspeh je taj što sam pobedio u trci sa samim sobom i prevazišao mnoge teškoće.

Sjajne Vesti: A Olimpijske igre u RIU 2016?

Nikola Ratkov: Još uvek nisam ispunio B normu za OI, ali se nadam da ću do juna postići i taj zacrtani cilj. Ako ne uspem sad, svestan da sam još uvek mlad i da za mene još ima vremena. Nadam se Tokiju 2020.

Sjajne Vesti: Koji su tvoji stilovi u plivanju?

Nikola Ratkov: U suštini svaki plivač treba da zna sve stilove, ali neki od njih mu više leže, a neki manje. Što se mene tiče ja plivam „kraul“, ali ponekad plivam i „mešovito“, „prsno“ i „delfin“.

Sjajne Vesti: Čuli smo da dobro kuvaš? Jesmo li dobro informisani?

Nikola Ratkov: Dobro ste informisani, ja sam „super kuvar“. Kada vam skuvam kafu tu noć sigurno nećete spavati (hahaha), a znam i pomfrit dobro da ispržim. Šalim se za sad mi najbolje idu palačinke, pečem ih kao profesionalac i to morate da probate.

Sjajne Vesti: Da li je istina da tvoj trener voli da igra LORU?

Nikola Ratkov: Žuga i LORA, dva nerazdvojna druga 🙂
Slobodan Žugić (Žuga) – znam ga još kada sam bio mali, i bio je ekstra i kul trener. Nije zanovetao, nije me mučio sa dvestotkama, kojekakvim dosadnim vežbicama, nije mlatio stopericom pored bazena … prosto je bio kul. Šalu na stranu, Žuga je trener koji mi je pomogao kada sam sazrevao kao plivač početnik, uvek mogu da mu se poverim, da mu kažem ako imam neki problem i jednostavno uvek je tu za mene. Jednom rečju on mi je i trener i najbolji prijatelj.

Sjajne Vesti: Ko su ti uzori?

Nikola Ratkov: U tri imena: Milorad Čavić, Ian Thorpe i Sun Yang.

Sjajne Vesti: Da li je tačno da si dobar đak?

Nikola Ratkov: Idem u Tehničku školu – smer IT i volim taj poziv. Trudim se koliko god mogu da uskladim plivanje i školu, naporno je i teško, pogotovo kad se spremam za neko veće takmičenje i kad moram da izostanem sa časova. Veliku podršku imam u školi, svi me podržavaju i pomažu mi da nadoknadim izgubljeno i ovim putem ih sve pozdravljam i zahvaljujem im se od srca.

Sjajne Vesti: Reci nam šta je za tebe kult familije-porodice?

Nikola Ratkov: Porodica mi je sve. Oni su moja podrška, tu su za mene i kad je sve u redu i kad je teško. Prolazili su sa mnom sve prepreke, bodrili me i nisu dali da posustanem već su mi davali snagu da se borim i istrajem. Puno mi pomažu i uvek mogu da se oslonim na njih. Jednom rečju PORODICA je moja zvezda Danica.

Sjajne Vesti: Šta je tvoj hobi?

Nikola Ratkov: Hobi. Skupljao sam automobilčiće, i bio sam vrlo uspešan. Imao sam velike kolekcije minijaturnih vozila, ali obaveze su me stigle i sada imam sve manje vremena za hobije.

Sjajne Vesti: Da li si bio na Maldivima?

Nikola Ratkov: Maldivi, redovno idem tamo, leškarim, sunčam se, uživam u raju :D, … ali se onda probudim u svom krevetu i shvatim da je to bio samo san. U svakom slučaju nikad se ne zna, prvo ču marljivo da radim i da puno želim pa možda i odem jednog dana.

Sjajne Vesti: Neka poruka za tvoje vršnjake? Možda poruka za starije?

Nikola Ratkov: Želeo bi da poručim svima da se bave sportom. Bilo da je to plivanje, košarka, fudbal ili tenis, jednostavno nije bitno kojim sportom ćete se baviti i nije bitno da li ste najbolji, bitno je da vodite računa o sebi i svom zdravlju. Ako nešto dovoljno jako želite to će se i ostvariti, samo ako vredno radite i trudite se.
Dobro sad, bitno je malo i da ste dobri a možda i najbolji 🙂

Sjajne Vesti: Nikola, želimo ti puno uspeha u daljem radu i životu!

Nikola Ratkov: I ja SJAJNIM VESTIMA želim mnogo uspeha, pa da ova sjajna ideje opstane i da ovakav sajt traje dugo dugo. Sportski pozdrav!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Nikola Ratkov – mlada nada našeg plivanja"

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login