„Filharmonija u malom“ u poseti juga Srbije

DOGAĐAJI, MUZIKA  
„Filharmonija u malom“ u poseti juga Srbije

SJAJNE VESTI SA JUGA SRBIJE

Još jedna sjajna vest za ljubitelje kamernih programa na jugu Srbije. Beogradska filharmonija je zakazala susrete sa svima vama za 29., 30. i 31. mart pod nazivom „Filharmonija na Jugu“. Ovoj publici će filharmonija na dar dati Šubertov Oktet, a prvi koji će ih poslušati biće vranjanci (29. marta) u prostorijama pozorišta “Bora Stanković”, pa Leskovac (30. mart) u leskovačkom kulturnom centru i Aleksinac (31. mart) u Centru za kulturu i umetnost.
Ova tri grada su izabrana kao centri aktivnog odnosa prema razvoju lokalne kulture u kojima se puno napora ulaže u cilju realizacije puno kvalitetnih programa. Čitava manifestacija se organizuje u saradnji sa institucijama kulture u ovim gradovima, tako da će publika izvan Beograda biti u prilici da posluša jedan od najkvalitetnijih programa ovog nacionalnog ansambla.
Različitošću instrumenata oktet će nastupiti u sastavu:

Tijana Milošević – koncert majstor,
Selena Jakovljević – violinistkinja,
Boris Brezovac – viola
Boban Stošić – kontrabas,
Nemanja Stanković – violončelo,
Ognjen Popović – klarinetista,
Sava Đurić – fagotista i
Nikola Ćirić – hornista.

Sve ga ovo čini „filharmonijom u malom“ koja ima za cilj da, poklanjanjem kvalitetnog muzičkog programa, još više osnaži kulturni razvoj ovih sredina i proširi svoj uticaj izvan granica Beograda.
U tom smislu, filharmonija i njeni reprezentativni kamerni ansambli su nastupali po čitavoj Srbiji održavajuće dečije ili večernje koncerte u Novom Sadu, Vršcu, Rumi, Šabcu, Smederevu, Kragujevcu, Gračanici i Negotinu u prostorijama škola, sportskih hala, kulturnim centrima i drugo.
Sledujući svoju politiku društvene odgovornosti i muzičke decentralizacije Srbije, za ovu godinu je planirano još koncerata po Srbiji. Tako će pored „Filharmonija na Jugu“ nacionalni kamerni ansambl održati i „Uskršnje koncerte Filharmonije u gradovima Centralne Srbije“.
Imajući u vidu ograničen broj karata u ovim gradovima i veliko iščekivanje svih iskrenih ljubitelja u ovim delovima Srbije, pokušali smo blagovremeno da vas obavestimo o nastupajućim manifestacijama i pozivamo vas da na vreme rezervišete svoje mesto.

Ovi sjajni događaji će vam sigurno ostati u sećanju kao jedni od najlepših vesnika 2016. proleća.

Uživajte!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login