Zlatni ORLIĆI – Nebrušeni dijamanti

FUDBAL  
Zlatni ORLIĆI – Nebrušeni dijamanti

Kao i svake sjajne vesti i ovu počinjemo rečenicom:

SJAJNE VESTI

Naši momci, do 20 godina, na svetskom prvenstvu na Novom Zelandu 2015. godine osvojili su SVE.
Pored zlata koje je u ovoj priči manje bitno osvojili su publiku širom sveta i sve nas pored malih ekrana, koji nismo bili u prilici da im uveličamo slavlje tamo daleko na Novom Zelandu. Jednostavno rečeno osvojili su SVE.

Nebrušeni dijamanti, još uvek, priredili su nam rados i suze, najsikrenije divljenje, i kao najbitniju stvar povratili su veru u fudbal, a možda pre svega povratili su veru u ljude. Izgubljena vera i nada za bolje sutra. Negde u dubini duše svi smo potajno očekivali neku od medalja, ali je veoma mali broj ljudi koji su očekivali zlato. Zlato koje se već sada meri u tonama ne u gramima. Zlato, zbog koga će naredne generacije morati da zavrnu rukave i da iscede majice.

Momci, koji su pod vodstvom trenera Paunovića, Veljka Paunovića, marljivo radili, trenirali, učili, mislili na bolje sutra, otišli su sredinom maja na daleki put samo sa jednim zadatkom. DA IGRAJU FUDBAL! Da, narode, da igraju fudbal!

Utakmica neću puno komentarisati, to je za pogledati i diviti se kako se igra timski.
Zašto su prvi? Pa jednostavno rečeno: ONI SU TIM!

Relano gledano Brazil je bolja ekipa, pojedinaca, ali za zlato im je nedostajalo samo malo više timske igre i malo sreće. Sreća je nama došla jer smo se, možda, više trudili da dodamo loptu, da preuzmemo odgovornost, da golman odbrani loptu kad je neophodno, da postavimo odbranu, da uposlimo napadače, da povežemo igru.

Momci su još uvek mladi i kao što reče Vanja Grbić (@grbic_vladimir 20. jun) na svom twiter nalogu: „Sad se samo cuvajte da vas ne razgrabe menadzeri i ne pocnu oni da vas uce kako se igra fudbal. Jos jednom bravooooooooooooooooooooooooooooo“

Nebrušeni dijamanti:

Golmani: Predrag Rajković (Crvena zvezda), Vanja Milinković Savić (Vojvodina), Filip Manojlović (Crvena zvezda)
Odbrana: Milan Gajić (OFK Beograd), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Vojvodina), Stefan Milošević (Spartak), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Miladin Stevanović (Partizan), Radovan Pankov (Vojvodina)
Sredina terena: Saša Zdjelar (OFK Beograd), Nemanja Maksimović (Astana), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Sergen Milinković Savić (Genk), Marko Grujić (Crvena zvezda), Filip Janković (Katanija), Andrija Živković (Partizan)
Napadači: Ivan Šaponjić (Partizan), Staniša Mandić (Čukarički) i Stefan Ilić (Spartak)

Selektor: Veljko Paunović

Ostali članovi zvanične delegacije FSS-a su: Mitar Mrkela (direktor), Marko Mitrović, Milan Kosanović, Aleksandar Sarić, Nikola Leposavić, Dušan Gelić, Pavle Maksimović, Viktor Vujošević, Srđan Branković, Igor Gačić, Miljan Stanojević i Nenad Dragaš.

Pouka: TIM – JEDINSTVO!