Borković kreće sa pol pozicije u Francuskoj

AUTOMOTO  
Borković kreće sa pol pozicije u Francuskoj

Dušan Borković je osvajanjem pol pozicije osvojio je nova tri boda u ETCC kao najbrži na stazi „Pol Rikar“.
U nedelju je zakazana trka koja našem asu može doneti nove bodove.

„Zadovoljan sam kvalifikacijama i osvajanjem novih bodova. Već u drugom krugu sam napravio najbrže vreme i u dogovoru sa mojim racing timom izašao sa staze kako bih sačuvao i proverio gume i automobil. Nisam želeo da mi se ponovi situacija iz Slovačke gde sam čekao da stavim nove gume i pokušam najbrži krug u drugom delu kvalifikacija, jer zaista mislim da je svaki osvojeni bod važan. Dok sam bio u boksu shvatili smo da niko neće imati bolje vreme od mog i odlučili smo da spremni čekamo sa izlaskom na stazu. Do samog kraja nije bilo potrebe da izlazim i trošim gume i auto, jer sam svakako osvojio pol poziciju. Pred trku sam optimista i zbog mog prošlogodišnjeg WTCC iskustva sa ove staze. Ona je manje opasna od Slovakiaringa, ali je tehnički dosta zahtevna, pogotovo u trećem sektoru“, rekao je Borković nakon kvalifikacija.

Borković protiv sebe ima u prvom redu Pfistera, dok će iza biti Fulin i Homola. Na nedeljnim trkama (2 trke) imati balast od 45 kilograma, a njegovi najveći konkurenti Fulin 50kg, Homola 38kg i Pfizter samo 23kg. Inače, srpki as je teži od konkurencije u proseku za još 20kg zbog svoje visine i pravila koja nameću da se minimalna kilaža automobila meri bez vozača.

Prva trka je u 11.10, dok je druga u 15.15.u direktnom prenosu na RTS2.Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login