„Enklava“ dobila nagradu publike na Festivalu u Moskvi

KULTURA  
„Enklava“ dobila nagradu publike na Festivalu u Moskvi4,74 od maksimalnih 5 za film „Enklava“ od publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi!

SJAJNA VEST!

„Nagrada publike je posledica potresno emotivne reakcije gledalaca koji su na otvaranju moskovskog festivala ovacijama ispratili kraj našeg filma. Atmosfera se nije razlikovala od premijere na beogradskom FEST-u u Sava centru ili od premijere u Zvečanu 17. marta“, rekao je povodom nagrade reditelj i scenarista Gorana Radovanović.

O Filmu:
Srpska zajednica ostala je na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama – enklavama. Primorani na ovakav život, ograničeni da žive na skučenom prostoru, Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji žive svoje živote na veoma težak način. Šta se dešava kad neko premine u enklavi, a groblјe se nalazi van nje, na neprijatelјskoj teritoriji?
U ovoj priči, uz mnogo peripetija, jedan osamdesetogodišnji starac će, ipak, biti sahranjen zahvalјujući svom unuku, desetogodišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku: da zavoli i stekne prijatelјa na suprotnoj strani.Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login