Milovan Rajevac savetuje: Prvake odmah u A tim!

FUDBAL  
Milovan Rajevac savetuje: Prvake odmah u A tim!

SJAJAN PREDLOG!

Naš proslavljeni trener Milovan Rajevac rekao je da je ovo idealan trenutak da se napravi smena generacija. Kao što je to uradila Gana trebala bi uraditi i Srbija.

„Gana je na smeni generacija obilato profitirala, sada ima kostur državnog tima za sledećih deset, petnaest godina. Da sam bio u pravu, potvrđuju plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu, opet finale Afričkog kupa“ – kaže Rajevac. Te 2009 godine omladinci Gane su dobili Brazil i postali svetski šampioni.

Zašto ne bi smo i mi krenuli putem kojim ide fudbal u afričkoj državi Gani?

Rajevac ima veliko iskustvo u ovom modelu i kaže da je vrlo jednostavno preslikati ovaj fudbalski model iz Gane i primeniti na Srbiju. Рајевац ауторитативно не бренује њихов став, него искуствено и већ доживљено у Гани тера по свом делећи мишљење овдашње нестручне јавности (читај: народа). – Омладинци Гане исто су у финалу Светског првенства добили Бразил у Египту 2009 – подсећа, Рајевац.– Тамошњи стручњаци су се, такође, поделили. Ја, деветорицу удомио у сениорску репрезентацију. И, након четири месеца, с њима играо финале Афричког купа. Потом, исте године и четвртфинале Светског првенства у Јужној Африци. Гана је на смени генерација обилато профитирала, сад има костур државног тима за следећих десет, петнаест година. Да сам био у праву, потврђују пласман на Светско првенство у Бразилу, опет финале Афричког купа. Пресликали бисте очито модел и овде, разумљиво, да сте у позицији? – То је пут којим би фудбалска Србија радо требало да крене, дакле, испрва појачати конкуренцију и тиме пољуљати безбедан статус већини репрезентативаца. Затим, умешно обликовати фамилијарну атмосферу у свлачионици. И, тад нестале би урбане приче о сплавовима, старлетама, где су и с ким спавали. И, тад водили би рачуна о себи и репрезентативном статусу, верујте, играли би као омладинци на Новом Зеланду.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login