Trojica naših košarkaša izabrani na ovogodišnjem NBA draftu

KOŠARKA  
Trojica naših košarkaša izabrani na ovogodišnjem NBA draftu

SJAJNE VESTI sa NBA drafta!

Protekle noći održan je NBA draft, a među 60 pikova našla su se trojica srpskih košarkaša – Nikola Milutinov, Nikola Radičević i Luka Mitrović.

Milutinova su kao 26. pika izabrali San Antonio Sparsi, a pošto je izabran u prvoj rundi, već naredne sezone bi mogao da se nađe u najjačoj ligi na svetu. Međutim, male su šanse da će centar napustiti Partizan, što priznaju i američki mediji, koji su se već potrudili da nauče izgovor njegovog imena, pa su za sve koje interesuje spremili i uputstvo: knee-COLE-ah mill-ooh-TEE-noff. Radičevića, koji trenutno brani boje Sevilje, kao 57. pika izabrali su Denver Nagetsi, dok je poslednji pik na draftu bio kapiten Crvene zvezde i prava na njega sada imaju Filadelfija 76ersi. Zanimljivo, tri kluba koja su protekle noći izabrala srpske košarkaše, isto su učinili i prošle godine, bilo direktno ili trejdom. Nagetsi su se odlučili za Nikolu Jokića, 76ersi su izabrali Vasilija Micića i Nemanju Dangubića, da bi košarkaša Crvene zvezde prosledili Sparsima.

Za prvog pika očekivano je izabran Karl-Entoni Tauns, a centra Univerziteta Kentaki izabrali su Minesota Timbervulvsi. D’Anđelo Rasel sa Ohajo Stejta ide u Los Anđeles Lejkerse kao drugi pik, dok su se 76ersi odlučili za centra Djuka Džalila Okafora kao trećeg.

Od igrača koji nisu iz Sjedinjenih Država prvi je izabran krilni centar Sevilje Kristaps Porzingis i to za četvrtog pika od strane Njujork Niksa. Odmah potom Orlando Medžik se odlučio za Marija Hezonju, koji trenutno brani boje Barselone, i on je najbolje plasirani košarkaš sa ovih prostora na ovogodišnjem draftu.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login