„Start Tel Aviv“ takmičenje u Srbiji – BalkanViator pobednik

IT TEHNOLOGIJE, IZDVOJENO  
„Start Tel Aviv“ takmičenje u Srbiji – BalkanViator pobednik

SJAJNI BALKANVIATOR odneo pobedu!

Drugo „Start Tel Aviv“ takmičenje se održalo u Beogradu u rektoratu Univerziteta u Beogradu. Na ovom takmičenjenju je učestvovalo 10 statup projekata. Na samom početku, prisutne su pozdravili rektor Univerziteta u Beogradu, Vladimir Bumbaširević i ambasador Izraela Josef Levi čija je zemlja jedna od organizatora ovog takmičenja.

Startap BalkanViator-a generiše red vožnje autobusa kao i dostupnost taxi službi, ukoliko je korisniku potreban prevoz ka nekom od gradova na Balkanu. Sa ovim projektom osvojili su prvo mesto i put u Tel Aviv na DLD Festival ovog septembra. Tamo će ukrstiti koplja sa drugim pobednicima iz različitih gradova širom sveta.

Pored dodele nagrada interesantno je bilo predavanja Avnera Varnera ispred Tel Aviv Global City administration o izraleskom startup ekosistemu i panelu Srpska startap scena danas. Pored Avnera Varnera u diskusiji koju je moderirao Miloš Dosen (iz Belgrade Venture Forum) učestvovali su i Šanir Ovadija (Intelligent Solutions), Nebojša Lazić (StartLabs) i Aleksandar Belić (iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja).

Izrael i Srbija imaju dosta sličnosti, a Izrael je veoma raspoložen da pomogne da razvijemo inovacije i preduzetništvo i u Srbiji. Izrealska kultura je slična srpskoj jer se društvo razvijalo u vreme ratova, embarga, bombardovanja i upravo se zbog toga i smatra idealnom za razvoj preduzetništva. Izraelci ne poštuju autoritet, misle izvan okvira i pre svega, nemaju previše alternativa za posao osim da ga sami kreiraju, kao i Srbi. – rekao je izraelski ambasador gospodin Josif Levi.

Tokom diskusije napomenuto je da je veoma bitno stvoriti kvalitetne uslove i dobru infrastrukturu kako bi se razvila dobra startap zajednica u Srbiji i postigla kvalitetne i dobre rezultate. Takođe učesnici diskusije su se složili da je stvaranje zdravog ekosistema u našoj zemlji moguće, ali da pre toga treba uložiti značajna sredstva.

Pored BalkanViator-a takmičili su se:

HangTapp – društvena mreža kombinovana sa proširenom realnošću. Pomoću ove aplikacije ćemo moći da vidimo informacije o svemu što se nalazi oko nas, nešto nalik na sceni iz filma Terminator, a društvena mreža je samo logičan sled događaja i to je osnovna ideja Hangtappa.

Nađi doktora – platforma za preporuku doktora i bazu lekara iz svih grana medicine.

Silos software – namenjen otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda, a iza njega stoji tim čiji je cilj da pomognu svojim korisnicima, ali da ih i edukuju o primeni softverskih rešenja u poslovima otkupa.

Veritek – istraživačka platforma koja analizira javno mnjenje i njegovo mišljenje o različitim brendovima. Cilj im je da humanizuju online sadržaj.

Fliiby – prvi srpski startap koji je dobio investiciju od LAUNCHuba, omogućava digitalnim kreativcima kompletno rešenje za objavljivanje, promociju i monetizaciju originalnog digitalnog sadržaja.

PestID – aplikacija za prepoznavanje štetočina koja vam daje savet kako najbolje da ih se rešite.

Valltera technologies – je platforma za brz pristup podacima.

Zitario – Dokaz da je poljoprivreda sve češća tema startapa.

Tacctic – jedina predstavljena igra, takmičenje u razvijanju taktika u fudbalu.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login