8. Cinema City festival u Novom Sadu (29.06 – 05.07)

DOGAĐAJI, KULTURA  
8. Cinema City festival u Novom Sadu (29.06 – 05.07)

SJAJNE VESTI za sve ljubitelje filma!

Cinema City IFF (International Film Festival), međunarodni filmski festival, održava se u Novom Sadu u novoj kreativnoj četvrti koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Od 29.06 do 05.07 Novi Sad se pretvara u grad – festival, sa veoma bogatim filmskim, muzičkim i edukativnim programom (Cinema City Filmovi, Muzika i PRO). Ovaj festival je nastao kao koncept grada festivala, koji je promovisan na Filmskom festivalu Srbije 2007. godine.

Ukoliko želite da posetite festival i trebaju vam satnice samo sledite ovaj Cinema City Satnica.

Malo o festivalu:

U okviru programa Cinema City filmovi, tokom festivala prikaže se više od 100 ostvarenja nezavisne produkcije. Posebna pažnja u okviru filmskog programa usmerena je na promociju mladih filmskih autora iz zemlje, regiona i sveta. Takmičarske selekcije festivala čine Nacionalna klasa, pregled najnovijih domaćih ostvarenja, Up to 10 000 Bucks, selekcija niskobudžetnih filmova iz celog sveta, kao i Fresh Danube Films program koji predstavlja najnovije prve i druge filmove autora dunavskog regiona. Filmski program čine i revijalne selekcije u kojima su predstavljene retrospektive u čast čuvenih domaćih autora i stranih reditelja i kinematografija, potom najbolji muzički dokumentarci (Planet Rock), pregled nove nezavisne produkcije iz celog sveta (360°), kao i specijalne projekcije.
Tokom prethodnih izdanja, Cinema City posetilo je više od 2500 uglednih filmskih profesionalaca iz celog sveta, oko 300.000 ljubitelja filma, dok je prikazano više od 800 filmova. Festival je imao čast da ugosti odbor Evropske filmske akademije, svetski značajne reditelje, producente, scenariste, glumce, filmske profesionalce poput Giljerma Arijage, Džulijet Luis, Bele Tara, Šarunasa Bartasa, Nika Pauela, Bruna Šatelina, Lorons Hersberg, kao i brojne domaće i regionalne filmske zvezde. – navode u Cinema City



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login