22. Drinska regata od 14 do 19. jula

DOGAĐAJI  
22. Drinska regata od 14  do 19. jula

SJAJNE VESTI za ljubitelje spusta i regata!

Čuvena drinska regata ove godine se održava od 14 do 19. jula po 22. put. U ovom periodu biće organizovan mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

Plan i program:

PRVI DAN – utorak, 14. jul
21.00 Predtakmičenje mladih i pionirskih trubačkih orkestara sa područja zapadne Srbije i Moravičkog i Raškog okruga, kvalifikacije za učešće na 55. Saboru trubača u Guči, SRC „Braća Milutinović“

DRUGI DAN – sreda, 15. jul
21.00 Koncert Lexington benda u SRC „Braća Milutinović“

TREĆI DAN – četvrtak, 16. jul
16.00 Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo u Perućcu.
21.00 Koncert Dženana Lončarevića u SRC „Braća Milutinović“

ČETVRTI DAN – petak, 17. jul
17.00 Egzibicioni skokovi sa mosta, izletište Rača.

Muzički festival MOST FEST, prvo veče učestvuju: Dejan Petrovic Big Band i grupa Van Gogh

PETI DAN – subota, 18. jul
Do 10.30 Evidentiranje plovila i učesnika i spuštanje plovila
11.00 22. Drinska regata, zabavno rekreativni spust.

Muzički festival MOST FEST, drugo veče učestvuju:
Sharks snakes and planes
Bijelo Dugme (40 godina od osnivanja grupe; Goran Bregović i Alen Islamović)

O DRINSKOJ REGATI:
Krajem 19. i početkom 20. veka rekom Drinom suvereno su vladali, splavari koji su na svojim splavovima svakodnevno savladivali talase ćudljive reke Drine. Oni su svojom splavarskom veštinom, smelošću i izdržljivošću izazivali divljenje. Stogodišnje splavarenje Drinom prekinuto je izgradnjom hidroelektrane, a čuveni drinski splavari su morali da napuste svoju reku i svoje zanimanje.

U pokušaju da od zaborava otrgne barem deo ovog vremena, kada je na stotine splavara plovilo Drinom, Sportsko-turisticki centar »Bajina Bašta« svake godine organizuje »Drinsku regatu«.

Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na reci Drini koju u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S. T. C. „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta.

Drinska regata je centralna turističko – rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Ovaj hepening na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče desetine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login