Mladi programeri se okitili medaljama u Bugarskoj i uhvatili zalet za Kazahstan

INFORMATIKA  
Mladi programeri se okitili medaljama u Bugarskoj i uhvatili zalet za Kazahstan

SJAJNI mladi programeri iz Srbije!

Marko Stanković, Dimitrije Erdeljan, Dušan Živanović i Nikola Jovanović blistali su na 23. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Bugarskoj (BOI 2015). Osvojene su zlatna, srebrna i dve bronzane medalje!

Učenik gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, Marko Stanković, osvojio je zlatnu medalju (inače ovo je treća uzastopna zlatna medalja za Marka na Balkanijadama), Dimitrije Erdeljan iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada srebrnu, dok su Dušan Živanović iz gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu i Nikola Jovanović, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili bronzane medalje.

Olimpijada se održavala od 28. juna do 3. jula u gradu Ruse. Učestvovalo je 50 takmičara (42 u zvaničnoj konkurenciji) iz 11 zemalja, a po propozicijama, svaku zemlju predstavlja najviše četiri takmičara – učenika srednjih škola.
Prvi vođa srpske ekipe bio je Nikola Milosavljević sa Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu, dok je drugi vođa ekipe bio Aleksandar Ivanović sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Uz treću uzastopnu zlatnu medalju za Marka na Balkanijadama stoje i dva srebra sa Međunarodnih olimpijada. Dimitrije Erdeljan ima već srebro i bronzu na Balkanijadama te jedno srebro i jednu bronzu sa Međunarodnih olimpijada.
Takođe, Srbija u poslednje tri godine ima ukupno pet zlatnih medalja (dva srebra i pet bronzanih) sa Balkanskih olimpijada što dovoljno govori o kvalitetu naših učenika.
Pripreme za Balkanijadu su održane sredinom juna u Istraživačkoj stanici Petnica i sada predstoji Međunarodna informatička olimpijada koja će biti održana od 26. jula do 2. avgusta u Almatiju, u Kazahstanu.

Detalje o medaljama možete pogledati ovde:
BOI 2015 – BUGARSKA

SVAKA ČAST!



Jedan odgovor na temu "Mladi programeri se okitili medaljama u Bugarskoj i uhvatili zalet za Kazahstan"

  1. Pingback: Na Olimpijadi u Kazahstanu programeri iz Srbije osvojili 4 medalje | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login