10. Etno festival „Kladovo 2015“

IZDVOJENO, DOGAĐAJI  
10. Etno festival „Kladovo 2015“SJAJNA VEST ZA KLADOVO!

Tradicionalni 10. jubilarni etno festival pod nazivom „Kladovo 2015“ održaće se 24. i 25. jula.
Ove godine, na oko 80 štandova u centru Kladova, učešće će uzeti tvorci nardonih rukotvorina i predmeta koji su nastali u radionicama u kojima se i dan danas koriste stari zanati.

Prvi Etno festival istočne Srbije je održan 2005. godine uz pomoć američke fondacije USAID. Od te 2005. godine do danas, krajem jula, organizuje se ova manifestacija u centru grada sa ciljem promovisanja tradicionalnih kulturnih vrednosti ovog kraja.
Na festivalu nastupaju folklorni ansambli, a na štandovi izlažu svoje proizvode tvorci rukotvorina, domaće hrane i pića. U gradu se svake godine održava i bogat kulturno-zabavni program kulturno-umetničkih društava koja čuvaju folklornu baštinu krajeva iz kojih dolaze. Ovaj događaj čini da kladovske ulice ožive i danju i noću.

Iskustva potvrđuju da se tokom dva festivalska dana poveća broj stanovnika u Kladovu s obzirom da na priredbu koja promoviše bogatstvo kulturne tradicije. U grad stižu gosti iz svih kraje Srbije, ali i iz Bugarske i Rumunije.Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login