Vimbldon 5. kolo (četvrtfinale) – Nole na korak do finala!

TENIS  
Vimbldon 5. kolo (četvrtfinale) – Nole na korak do finala!

SJAJNI Novak Đoković!

Još samo jedan meč i Novak će biti u finalu! Još samo da prođe Rišara Gaskea i Novak će opravdati ulogu favorita na turniru!

U odnosu na dan ranije, i meča sa Kevinom Andersonom, ovaj meč je delovao kao naporniji trening. Novak je u izvanrednom meču pokazao zašto nosi titulu najboljeg i savladao Marina Čilića, u njihovom 13. međusobnom duelu, rezultatom 6:4, 6:4, 6:4. On će za finale igrati protiv Rišara Gaskea.

Prošlodišnji duel sa Marinom Čilićem, takođe u četvrtfinalu Vimbldona, bio je mnogo teži i tu je Novak tek u 5. setu došao do pobede. Taj meč za Novaka je bio jako značajan, tako da se i sada pribojavao teškog duela sa Marinom. Međutim, ove godine Novak je imao jakog protivnika (Kevina Andersona) pre ovog meča i u ovaj je ušao prilično rasterećen i opušteniji, tako da je vladao celim mečom.
Očekivalo se da će Marin igrati mnogo jače i napadnije ali Novak je kontrolisao svaku situaciju. Na kraju rezultat je bio u Novakovu korist.

Sa druge strane kostura nalaze se dva izvanredna borca na travnatom terenu Endi Marej i Rodžer Federer. Oni će se takođe boriti za ulazak u finale i sastaće se sa boljim iz meča Novak – Rišar.

Pogledajte kako je to bilo na meču Novaka i Marina:

NAPRED NOLE – BLIZU JE FINALE!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login