Beograđanka Melani Norton – Najmlađa lekarka u Evropi

MEDICINA  
Beograđanka Melani Norton – Najmlađa lekarka u Evropi

SJAJNA MELANI NORTON!

Melani Norton je Rođena u Čikagu a za sebe kaže da je Srpkinja i Beograđanka.

Melani je studije na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisala sa 16 godina a završila nedavno sa 21 i tako postala najmlađi doktor u Evropi.

Na samom početku profesori su sa čuđenjem dočekali prijavu Melani Norton, ali kada je prošla sve testove shvatili su da ipak nije isuviše mlada da započne tako ozbiljne studije. Nakon toga na studijama je pokazala da je odličan student i da je opravdala sva očekivanja!
Put kojim je Melani išla počeo je od osnovne škole koju je upisala sa pet godina. Tokom školovanja u Čikagu, sticala je radnu naviku i već u prvim godinama počela je da pokazuje zavidan talenat. Nakon osnovne škole, sa 13 godina, preselila se sa majkom u Beograd gde je za dve godine završila srednju školu. Obzirom da joj je otac Džon Norton poginuo u saobraćajnoj nesreći, majka i ona su odlučile da se vrate u Srbiju jer su ih vukli koreni.
Smatrala je da joj škola ide dobro i da je za nju suviše laka, pa je zamolila nadležne da joj dopuste da brže završi školovanje, što su joj i omogućili. Nakon toga upisuje medicinu koju je u Beogradu završila na engleskom jeziku. Melani je vredno učila i trudila se da sve ispite položi u junu, kako bi imala slobodno leto.
Takođe volontirala je na čuvenom Harvardu.
Melani je svoje znanje i humanst pokazala na delu tokom prošlogodišnjih poplava i zajedno sa volonterima Crvenog krsta pružala medicinsku pomoć ljudima u kolektivnim centrima. Pregledala je i meštane sela Planilica kod Zaječara, jer tamo lekar dolazi jednom mesečno.

– Oduvek sam znala da ću se baviti medicinom. Moja kuma je lekar, onkolog po struci. Uvek sam je cenila i slušala njene savete. Često mi je govorila da treba da pratim ono što volim i za šta sam spremna, a ja sam znala da je to medicina. Kardiologija je ono što me najviše zanima. Želja mi je da ostanem na specijalizaciji u Beogradu – kaže mlada lekarka Melani.
Ona još dodaje – Ja sam u duši Beograđanka jer zaista volim ovaj grad i zemlju!

Melani će ostati upisana u istoriju kao najmlađi lekar koji je diplomorao na Medicinskom fakultetu dok tu titulu ne ponese neki novi studen-lekar.

ČESTITAMO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login