Fudbaleri Vojvodine izborili drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

FUDBAL  
Fudbaleri Vojvodine izborili drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

SJAJNE VESTI ZA VOŠU!

Vojvodina – MTK 3:1

Sjajni fudbaleri Vojvodine ostvarili su svoj prvi cilj a to je plasman u drugo kolo!

Posle preokreta i pobede nad mađarskim MTK-om plasirali su u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvom duelu bilo je 0:0, tako da, posle ukupnog skora od 3:1, vojvođani jurišaju u novo kolo. U drugom kolu sastaju se sa Spartaks Jurmal-om iz Letonije koji je posle ukupne pobede od 3:1 bio bolji od podgoričke Budućnosti.

Vrlo rano MTK je došao do prednosti, jer je već u trećem minutu Marek Steštik glavom zatresao mrežu Vojvodine. Nakon ovoga gola ekipa Vojvodine, svesna situacija, krenula je da igra mnogo bolje, agresivnije i odlučnije. Svoju odbranu Vojvodina je čuvala veoma dobro, a nakon samo 11 minuta igre Aleksandar Stanisavljević je iz skraćenog kornera postigao pogodak. Ovaj gol se može smatrati evro golom jer je postignut iz slobodnjaka i to udarac upućen u suprotan ugao – same rašlje gola.
„Voša“ je igrala veoma dobro i pojačavajući ritam pokušavala je da se dokopa šesnaesterca. Tek pri kraju prvog poluvremena iskusni Miljan Mrdaković postiže gol na asistenciju Stanisavljevića i na poluvreme se odlazi rezultatom 2:1.

U drugom poluvremenu, Mirko Ivanić je nakon samo 6 minuta igre dobro ispratio akciju Vojvodine i posle upućenog centaršuta dočekao loptu na drugoj strani i preciznim šutom zapečatio sudbinu MTK-a.
Nakon toga Mađari su probali da dugim loptama ugroze gol Lukača, ali Vojvodina je dobro vladala odbranom. Još jedun priliku imala je Vojvodina oko 73. minuta kada je strelac prvog gola, opet iz slobodnjaka, pogodio stativu.

Pogledajte gol u same rašlje za izjednačenje Vojvodine na 1:1

SVAKA ČAST I SREĆNO U DRUGOM KOLU!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login