Udruženje informatičara u Zdravstvu Srbije uskoro član IMIA?

INFORMATIKA, IZDVOJENO  
Udruženje informatičara u Zdravstvu Srbije uskoro član IMIA?

SJAJNE VESTI stižu iz Udruženje informatičara u Zdravstvu Srbije (UIZS)!

Udruženje informatičara u zdravstvu Srbije (UIZS, http://www.uizs.org.rs/) je uputilo zahtev za članstvo organizaciji IMIA.

IMIA je svetska organizacija zdravstvenih i biomedicinskih informatičara. Kao udruženje udruženja, IMIA deluje kao most, koji spaja konstitutivne organizacije i njihove članove. IMIA obezbeđuje vođstvo i stručnost multidisciplinarnoj zajednici fokusiranoj na zdravstvo i kreatorima politike, kako bi se omogućila transformaciju zdravstva u skladu sa svetskom vizijom unapređenja zdravlja svetske populacije. Članstvo u IMIA bi bilo priznanje referentnosti relativno mladog Udruženja informatičara u zdravstvu, koje je, iako osnovano pre samo dve godine, do sada organizovalo nekoliko zapaženih stručnih skupova i aktivno učestvovalo u javnim raspravama povodom donošenja propisa u oblasti u kojoj deluje.

U junu ove godine konstituisan je novi Upravni i Nadzorni odbor UIZS, na sastanku u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku u Beogradu. Novi članovi Upravnog odbora su Milenko Mitrović, koji je novoizabrani predsednik Udruženja i po funkciji član Upravnog odbora, Ivan Ristić, Zorana Bizetić, Nada Miklja, Ivan Milijić, Slobodan Tomić i Dragan Topić. Novi članovi Nadzornog odbora su Andrija Jeremić, Ljubica Miljanić i Dejan Stevanović. Predsednik Nadzornog odbora je po broju glasova Andrija Jeremić.

Najavljeno je intenziviranje aktivnosti Udruženja na uspostavljanju što bolje komunikacije sa relevantnim subjektima radi unapređenja poslovnog okruženja koje će pogodovati optimalnom korišćenju IKT resursa u zdravstvu Srbije.

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login