Haris Berković – Pobednik Zvezda granda 2015

MUZIKA  
Haris Berković – Pobednik Zvezda granda 2015

SC „Boris Trajkovski“ u Skoplju bio je pretesan pre 3 dana da primi sve navijače i obožavaoce zvezda granda. Publika je svojim glasovima odlučivala o pobedniku finalne emisije devete sezone „Zvezde Granda“.
Do finalne emisije prolaz je izborilo 12 takmičara, 6 devojaka: Biljana Sulimanović, Naida Bešlagić, Marina Stankić, Tamara Dragić, Biljana Marković i Belma Karšić kao i 6 momaka: Harun Mehmedagić, Alen Hasanović, Haris Berković, Semir Jahić, Filip Božinovski i Sead Hodzić.
Voditeljski par Sanja i Vojo su kao i do sada blistali i pomagali takmičarima da se oslobode treme pred nastup. Nekadašnji članovi žirija su večers bili specijalni gosti, koji su uz pomoć kandidata pravili mini koncert u pauzama kada se pravio presek glasova.
Pre početka takmičenja počelo se sa žurkom, i svaki takmičar se zagrevao pevajući jedan deo pesme. Propozicije su nalagale da takmičenje traje do proglašenja pobednika u tri kruga, da posle prvog i drugog preseka prebrojanih glasova takmičenje napuštaju po četiri najlošije plasirana takmičara, i da u super finalu četiri takmičara uz pomoć glasova publike odluče ko će poneti laskavu nagradu pobednik „Zvezda Granda“.
Čast da otvori takmičenje pripalo je Biljani Sulimanović koja je otpevala makedonsku narodnu pesmu „Mnogu merak imam babo“. Uz gromoglasno navijanje i pruzanje podrške nastupili su i ostali finalisti. Pesmom Lea Martina „Još te volim“ Sead Hodzić zatvara prvi krug takmičenja. U pauzi dok su se glasovi prebrojavali član zirija Snezana Đurišić na sceni peva nekoliko svojih najvećih hitova.
Pošto su glasovi prebrojani, sa najmanje glasova takmičenje napuštaju  Naida, Tamara, Belma i Marina. Sanja najavljuje početak drugog kruga i takmičari daju sve od sebe da pridobiju naklonost publike, i što veći broj glasova koji garantuju prolaz do samog vrha.
Nakon drugog preseka izbrojanih glasova takmičenje napuštaju obe Biljane, Sead i Alen a šansu da ponesu titulu nove „Zvezde Granda“ imaju Harun Filip Haris i Semir. Dok je trajalo prebrojavanje glasova Ana Bekuta i Šaban Šaulić pevaju svoje hitove a publika oduševljeno prihvata i zajedno sa njima peva.

Kreće se u završni obračun, Alen Hasanović sa pesmom Zdravka Čolića „Kao moja mati“ otvara treći krug. Ogromni aplauz i podršku pesmom „Kralj izgubljenih stvari“ od Saše Matića Haris Berković nastavlja borbu za prvo mesto. Treći superfinalista Semir Jahić peva stari hit Šabana Šaulića „Dođi da ostarimo zajedno“, a izvornom makedonskom pesmom „More sokole“ Filip Božinovski zatvara treći krug takmičenja. Dok se čekala odluka glasova publike na scenu izlazi Lepa Brena i peva hit pesme koje su označile njenu karijeru. Glasovi su sabrani i pristupilo se proglašenju, četvrto mesto pripad Alenu Hasanoviću a treće mesto je rezervisao Filip Božinovski.
Drugoplasirani takmičar Semir Jahić pored ostalih nagrada u trajno vlasništvo dobija automobil.
Za pobednika devete sezone „Zvezda Granda“ po odluci glasova publike proglašen je Haris Berković, takmičar iz Bosne i Hercegovine, uz napomenu da je osvoio duplo i više glasova od drugoplasiranog takmičara. Njemu je pripala prva nagrada, namješten stan u Beogradu.

ČESTITAMO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login