Izvučeni parovi za naredno 3. kolo kvalifikacija za Ligu Šampiona i Ligu Evrope

FUDBAL, IZDVOJENO  

SJAJNE VESTI ZA NAŠE KLUBOVE!

Ovog petka stižu dobre vesti za Partizan, Vojvodinu, Čukarički i za sve ljubitelje fudbala.

Za navijače Partizana ovo su sjajne vesti. Naime, u Nionu je odlučeno da potencijalni rival Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona bude Steaua ili Trenčin. Bilo je veoma nezgodno zbog poludirigovanog žreba, ali Partizan je imao sreće jer je izbegao Bazel ili pobednika duela Seltik – Stjarnan, Ludogorec – Milsami i Maribor – Astana. Očigledno da je Steaua potencijalni protivnik Partizana jer je u gostima dobila Trenčin sa 2:0 i tako obezbedila dobru prednost pred revanš meč kod kuće. Partizanu preostaje da prođe Dilu Gori u gostima, a to će biti sigurno težak meč jer od kuće nosi samo 1:0.

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Šampiona su 28. i 29. jul, a revanši su zakazani za 4. i 5. avgust.

Najizglednije šanse za prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope od naših klubova ima Vojvodina koja je u prvoj utakmici juče savladala Spartaks iz Litvanije 3:0. Ukoliko prođe dalje protivnik će joj biti fudbalski klub Sampdorija iz Đenove. Ovo je i ujedno veliki ispit za Vojvodinu koja je ove sezone krenula veoma dobro u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Naš drugi klub u kvalifikacijama za Ligue Evrope je Čukarički koji je savladao Kabalu u jučerašnjem duelu sa 1:0. On će imati malo teži posao u gostima, jer je Gabala jako neugodan tim koji je svoju snagu pokazao na Banovom brdu. Nadamo se da će Čukarički imati snage da obezbedi povoljan rezultat i da će proći u naredno kolo gde ga očekuje pobednik iz duela Apolon – Trakai. Veliki su izgledi da to bude ekipa Apolona koja je pobedila Trakai sa 4:0. Interesantno je da je jedan gol postigao i naš Luka Stojanović, inače ponikao u Partizanovoj omladinskoj školi.

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope su 30. jula a revanši su zakazani za 6. avgust. Nakon trćeg kola preostaje poslednja runda kvalifikacija 20. i 27. avgusta.

SIM KLUBOVIMA ŽELIMO SREĆU UZ PORUKU „SRCE NA TEREN!“



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login