Pobeda Ivane Španović u Monaku

ATLETIKA  

SJAJAN SKOK ZA POBEDU!

Ivana Španović – Nebrušeni dijamant!

Sjajna Ivana Španović je skokom od 6,87 metara u prvoj seriji obezbedila prvo mesto na mitingu dijamantske lige u Monaku.
Ovaj rezultat je samo 1 cm slabiji od njenog linčnog rekorda na otvorenim prvenstvima koji iznosi 6,88 metara. Lični rekord Ivane Španović u dvoranama iznosi 6,98 metara.
U jakoj konkurenciji drugo mesto osvojila je Tijana Bartoleta rezultatom 6,76 metara (koja inače vodi u generalnom plasmanu), a treće mesto pripalo je Loren Ugen iz Velike Britanije najboljim skokom od 6,73 metrom.

Inače, Ivana je sjajan rezultat ostvarila u prvom skoku. Drugi skok od 6,79 metara kao i u četvrti od 6,63 metara nisu bili dovoljni da Ivana ubeleži još bolji rezultat. Treća i peta serija su ubeležene kao prestupi.

Ovo je ujedno i jedan od većih testova pred svetsko prvenstvo koje će se održati u Pekingu od 22. do 30. avgusta.

Šta je rekla Ivana Španović pred takmičenje?
I wanted to win because before Lausanne I could not compete for 2.5 weeks due to some muscle problems. Now Im healthy, maybe little bit more fresh than the other girls. And I missed my national record by 1 cm. Im excited now, shape is there. But Im aware in Beijing I would need to jump seven meters to win the medal.

Pogledajte Ivanin skok za pobedu u Monaku:

IVANA SREĆNO U NASTAVKU!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login