Mladi matematičari osvojili 4 medalje na Tajlandu

IZDVOJENO, MATEMATIKA  
Mladi matematičari osvojili 4 medalje na Tajlandu

SJAJNI MATEMATIČARI!

Odlične vesti donose mladi matematičari sa 56. Međunarodne matematičke olimpijade održane u Čijang Maju na Tajlandu. Na ovom najprestižnijem međunarodnom takmičenju naši gimnazijalci osvojili su četiri medalje i to jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane.

Učenik Matematičke gimnazije iz Beograda Aleksa Konstantinov osvojio je zlatnu medalju, a srebrnu medalju osvojila je Anđela Šarković iz gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša.
Bronzane medalje otišle su u ruke Ivana Damnjanovića učenika gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu i Ognjena Tošića iz beogradske Matematičke gimnazije.
Pohvale za učešće na olimpijadi dobili su Marijana Vujadinović i Aleksa Milojević iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Na 56. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Čijang Maju učešće je uzelo 577 učenika iz 104 zemlje. Naša ekipa je odabrana posle nekoliko takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije.

Podršku mladim matematičarima pružila je kompanija NIS koja ističe da ulaže u razvoj obrazovanja i nauke i pruža podršku za dalji razvoj i odlazak mladih talenata na takmičenja, kroz korporativni program „Energija znanja“. Takođe napominju da je saradnja sa univerzitetima i naučnim institucijama deo društveno-odgovornog poslovanja NIS-a koji se odvija pod sloganom „Budućnost na delu„.

SVAKA ČAST!



Jedan odgovor na temu "Mladi matematičari osvojili 4 medalje na Tajlandu"

  1. Pingback: Novih šest medalja za mlade matematičare, fizičare i informatičare | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login