Na ulicama Niša i Niške Banje posude za odlaganje staklene ambalaže

IZDVOJENO  
Na ulicama Niša i Niške Banje posude za odlaganje staklene ambalaže

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Gradska opština grada Niša i Gradska opština Niške Banje, a u cilju čišćenja i sređivanja grada, nabavila je specijalne kontejnere u kojima će se odlagati staklena ambalaža, koja će potom biti reciklirana.
Ovo je pilot projekat, a postavljanjem kontejnera grad Niš će postati prvi grad u Srbiji koji se odlučio na ovaj poduhvat.

Privredno društvo „Ekostar Pak“ iz Beograda je doniralo 5 miliona dinara za nabavku ovih specijalnih kontejnera, iako kako navode, da u Srbiji ne postoji dobar sistem za sakupljanje stakla, te da je otkupna cena jako niska, a staklo veoma skupo pa ne postoji ekonomska isplativost. Sa novim kontejnerima staklo će se iskoristiti za reciklažu i neće završiti na deponiji.

Direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković da će kontejneri, već naredne nedelje, biti postavljeni na najfrekventnijim lokacijama u gradu, u blizini kafića i tržnih centara.
JKP „Medina“je najavila da će već naredne nedelje Gradska opština Niška Banja, kao i ostale četiri opštine, takođe dobiti ovakve kontejnere.

U Niškoj Banji su svedoci rugla kraj glavnog šetališta, gde gomile đubreta stoje već neko vreme, cveća skoro i da nema i divlje deponije niču svakodnevno.

Gradska opština Niška Banja održaće akciju čišćenja i sređivanja ovog dela grada. Generalni direktorJKP Medina za Niške vesti izjavio je:

„Mi kao preduzeće nismo i nikako ne bi zaboravili Nišku banju, mi redovno obavljamo svoj deo posla u ovoj opštini, čak šta više uvek je i ova opština u planu naših aktivnosti kao i sve druge. Već za narednu nedelju mogu da najavim postavljanje posuda za odlaganje staklene ambalaže. U pitanju je donacija kompanije Ekostar Pak koja je sklopila ugovor o donaciji sa JKP Mediana i ovom javnom preduzeću poklonilo 50 namenskih posuda. Jedan broj je planiran i za opštinu Niška banja. Reč je o donaciji u visini od četrdeset hiljada evra, završava Vučković.“

SVAKA ČAST!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login