Posao u Srbiji za američku platu – Konstruisanje mašina za pakovanje

MAŠINSTVO, POSAO  
Posao u Srbiji za američku platu – Konstruisanje mašina za pakovanje

SJAJNE VESTI!

Zoran Momić, vlasnik američke kompanije „ZAC“ (Z Automation Company), ističe da njegova firma ima veliki obim poslovanja, a namera mu je da investira u Srbiju, a to podrazumeva pokretanje proizvodnje u našoj zemlji.
Kompanija „ZAK“ osnovana je 1992. godine, u američkoj saveznoj državi Ilinois, i razvila je kompletan portofolio proizvoda za finalno pakovanje, koji uključuje horizontalne i vertikalne sisteme za kartonska pakovanja, sisteme navlaka, pakerice za velika tvrda pakovanja i za plitku ambalažu, robotizovana rešenja i potpuno integrisane sisteme.

Ova kompanija je do sada proizvela oko 400 najsavremenijih mašina za pakovanje hrane, lekova i konditorskih proizvoda. Prema Momićevi rečima on ima nameru da „izvozi srpsku pamet“ ali ne odvodeći mlade školovane stručnjake iz zemlje.

„Oni će za našu firmu konstruisati mašine iz Beograda gde ćemo uskoro otvoriti naše predstavništvo. Imaće zarade i osiguranje kao da rade u Americi, ali i mogućnost da se usavrše u toj zemlji“, rekao je on, dodajući da dvojica trenutno rade za ovo preduzeće iz našeg glavnog grada.

Jedan od stručnjaka trenutno dizajnira mašinu, koja će biti predstavljena na sajmu u Las Vegasu (PACK EXPO), u septembru 2015. godine a to je već četvrta generacija ove mašine, i 90 odsto dizajna urađeno je u Beogradu.
Takođe  se napominje da postoji mogućnost saradnje sa privatnim fakultetom u Republici Srpskoj, čiji je osnivač Slobodan Pavlović.

SVAKA ČAST!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login