Biblioteka „Jovan Tomić“ u Novoj Varoši dobila na poklon oko 500 knjiga

KNJIŽEVNOST  
Biblioteka „Jovan Tomić“ u Novoj Varoši dobila na poklon oko 500 knjiga

SJAJNE VESTI!

Ovogodišnjom donacijom, Ministarstva Kulture, ljubitelji knjiga u Novoj Varoši imaju razloga za zadovoljstvo. Biblioteci „Jovan Tomić“ u ovom gradu poklonjene su 491 knjiga, čija je vrednost oko 270.000 dinara. To su uglavnom dela poznatih domaćih i stranih književnih stvaralaca, publikovanih tokom prošle godine u izdanjima najtiražnijih i manje poznatih izdavačkih kuća.

Otkupom  knjiga, Ministarstvo Kulture, je doniralo biblioteci luksuzno opremljena dela iz različitih oblasti književnosti, znajući da Gradska Biblioteka nema dovoljan budžet za njihovu nabavku. Tu su se našli romani Nobelovaca, uvek popularna beletristička izdanja, monografije posvećene velikom ratu, knjige za decu i čuveni strip junaci.

Trenutno jedna od najčitanijih knjiga „Najkomplikovaniji čovek na svetu“ autora Ivana Tokina, kao i najpoznatija dela Vladimira Arsenijevića, Đorđa Milosavljevića, Davida Albaharija, Pera Simića, Mo Jena i drugih mogu se pronaći na policama biblioteke. Ljubiteljima poezije na raspolaganju su najlepši stihovi u zbirci „Zidovi“ autora Enesa Halilovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“.
Na raspolaganju su i pripovetke grupe autora sa pričama o Gavrilu Principu i Ivi Andriću.

Takođe knjižni fond je obogaćen književnim delima za decu, iz najpopularnijih edicija, poput „Putovanje kroz vreme“, te poznatim svetskim basnama i bajkama. Tu su dela pisaca koji su zastupljeni u lektirama za osnovnu i srednju školu, kao što su Jovan Jovanović Zmaj, Desanka Maksimović, Branko Ćopić, Ivo Andrić, Meša Selimović, Branko Radović, Lav Tolstoj, Džek London i mnogi drugi.

„U poslednje vreme smo pažnju usmerili i na dopunu knjižnog fonda, namenjenog ljubiteljima stripa, koji je sve čitaniji. Tako su ovogodišnjim otkupom nabavljeni izuzetno dobro opremljeni i skupoceni naslovi sa čuvenim strip junacima – Konan, Zagor, Hogar Strašni, Rip Kirbi, Princ Valijant i mnogi drugi“ – kažu u matičnoj Biblioteci.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login