Biciklistička trka „Nagrada Čačka“

OSTALI SPORTOVI  
Biciklistička trka „Nagrada Čačka“

SJAJNE VESTI ZA LJUBITELJE BICIKLIZMA!

Na biciklističkoj trci „Nagrada Čačka„, seniorska ekipa BK Borac iz Čačka, osvojila je prvo mesto, i ta se trka boduje za kup Srbije.

Po velikoj vrućini, jer je temperatura prelazila preko 45 stepeni na asfaltu, vozilo se kružnom stazom, kroz sela Trbušane, Miokovce i Prijevoj. Seniori i juniori vozili su 11 krugova u ukupnoj dužini od 88 km. Takmičar iz OBK Beograd, Marko Stanković, je odmah posle starta pokušao beg, ne razmišljajući da po velikoj vrućini neće moći dugo voziti ovakvim tempom. Iskusniji biciklisti su to znali iskoristiti, pa su ekonomičnijom vožnjom napravili odlučujući napad. Najbolje se snašao Ivan Stević, koji uspeva da prestigne vodećeg i odvoji se od pratioca, prolazi prvi kroz cilj, te ostvaruje novu pobedu.

Kao drugi stigao je gost iz Mađarske, ekipe Mugerence iz Segedina, Molnar Ištvan, šampion Mađarske. Marko Danilović je treći u pojedinačnoj konkurenciji, Jovan Zekavić je peti, a Stefan Stefanović šesti, pa je ekipi BK Borac, u seniorskoj konkurenciji, bilo dovoljno za ubedljivu pobedu.

Kod juniora, ekipa Borca koja je bila oslabljena ne učestvovanjem Aleksandra Petrovića i Jovana Đukanovića, a koji su nastupili za našu reprezentaciju na trci u Austriji, i kada se doda da je junior BK Borca, Nikola Tripković, imao povredu kolena i nije maksimalno trenirao, dao maksimum i osvojio drugo mesto u svojoj kategoriji. To je dokaz da se u BK Borac maksimalno i ozbiljno radi i trenira.

Mlađi kadeti i kadeti su vozili šest krugova, u ukupnoj dužini od 48 km. Najbolje plasirani mlađi kadet je takmičar Borca Stefan Sretenović koji kao peti prolazi ciljem. Kadeti i mlađi kadeti BK Borca osvajaju druga mesta.

Ove subote, u organizaciji BK Borac iz Čačka, održana je druga biciklijada u okviru projekta „Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno“. Vozilo se od Čačka do Slatinske banje, po temperaturi koja je prelazila i 40 stepeni. Na gradskom trgu u Čačku okupilo se osamdesetak ljubitelja bicikla i zdravog stila života i u rekreativnoj vožnji krenuli ka Slatinskoj banji. Organizator je bio na visini zadatka, pobrinuo se da svi učesnici imaju dovoljno vode i osvežavajućeg pića, pa se čak na prvoj okretnoj stanici u Zablađu, služila hladna lubenica. Za one koji nisu mogli da prevezu celu relaciju, a njih je bila nekolicina onih najstarijih i najmlađih, obezbeđen je prevoz.

Saobraćajna policija celim putem pratila je rekreativce, tako da je ova manifestacija prošla u najboljem redu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login