Sjajna Ivana Maksimović osvojila zlato na prvenstvu Evrope u Mariboru

IZDVOJENO, OSTALI SPORTOVI  
Sjajna Ivana Maksimović osvojila zlato na prvenstvu Evrope u Mariboru

SJAJNE VESTI IZ MARIBORA!

Prvenstvo Evrope u streljaštvu, koje se održava u Mariboru, bilo je uspešno i zlatno za takmičarku Srbije, Ivanu Maksimović. Ivani je ovo prvo zlato na takmičenjima, prethodno je osvojila dve bronzane medalje na Evropskim prvenstvima, a na Olimpijadi je osvojila srebrnu medalju.

Disciplina trostav, gađanje MK puškom na 50 metara, Ivana prvu fazu takmičenja završava na drugom mestu, iza Britanke Dženifer Mekintoš, koja se na kraju morala zadovoljiti četvrtim mestom.
Treće mesto osvaja Nemica Barbara Engleder koja je pogodila 440,7 krugova.
U finalnoj borbi, Italijanka Petra Cublasing, osvaja drugo mesto sa 451,4 pogođena kruga, a Ivana sa 451,5 pogođenih krugova (samo 0,1 više) osvaja svoju prvu ZLATNU medalju.

„Ovo je bio san koji sam sanjala već dugo, ovaj s obzirom da me svi zovu „Silver Lady“, da stvarno dosta srebrnih medalja uzimam i evo ga ovoga puta stvarno ZLATO. Finale je bilo jako uzbudljivo, meni jako teško i sparno, i meni i drugima, ali eto za sebe govorim jako sparno i vruće. Nekako očekujete mnogo, a sve vam nešto malo hvali i na kraju zaista što ja kažem, da baš kada treba tad sam stvarno nagazila gas i stigla ih i jako sam srećna zbog toga. Jako uzbudljivo, ali dala sam poslednje atome svoje snage i na kraju se to isplatilo“ – u oduševljenju nam je Ivana ispričala.

Čestitke našoj  Ivani.

Ranije juniorska ženska reprezentacija Srbije,u disciplini MK trostav, osvojila je srebrnu medalju.  Postavljen je novi ekipni juniorski rekord Srbije, i on sada iznosi 1.723 kruga.
Čestitke sa željom da sledeći put to bude zlatna medalja.

Kratak intervju sa našom zlatnom Ivanom:

SVAKA ČAST!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login