Posao za medicinske sestre u Kataru

MEDICINA, POSAO  
Posao za medicinske sestre u KataruSJAJNE VESTI ZA MEDICINSKE SESTRE!

Katar, koja je jedna od najbogatijih zemalja na svetu, sa 2,4 miliona stanovnika gde većinu čine stranci, sa najmanjom stopom kriminala, nudi posao medicinskim sestrama. U ovoj državi pored maternjeg jezika u širokoj primeni je i engleski jezik.

Udruženje medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara „Sestrinstvo“ otvorilo je konkurs i poziva sve zainteresovane za posao u Kataru da pogledaju sajt Udruženja „Sestrinstvo“ i saznaju više informacija. Usled nedostatka kadra medicinskih sestara, koji evidentan u celom svetu, kompanija „Brighstar Comp“, koja obezbeđuje zaposlenje radnika različitih zanimanja, odlučili su da započnu regrutovanje medicinskih sestara sa prostora Republike Srbije.

Saradnju su započeli sa Udruženjem „Sestrinstvo“ i sa najvećom medicinskom korporacijom „Hamad Medical Corp“ sa sedištem u Kataru.

Kuvajt, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Katar su zemlje gde se najčešće regrutuju oni koji se prijavljuju na njihove konkurse. Katar ima nameru da tokom 2015/2016 godine izgradi tri nove bolnice za zbrinjavanje žena i dece, ambulantne usluge i ustanovu za minimalno invazivno hirurgiju. Planiraju da do kraja 2015.godine zaposle blizu 4.000 medicinskih sestara.

Prednost ovog načina zaposlenja je što kompanija i Udruženje prate rad u svim etapama, od pripreme odlaska pa sve do smeštaja i rada u određenoj zdravstvenoj ustanovi.

Uslovi za rad u Kataru su jako povoljni – radna nedelja traje 40 radnih sati, vikend je slobodan, godišnji odmor plaćen (a broj dana godišnjeg odmora zavisi od pozicije i obrazovanja u rasponu 35 do 50 dana), obezbeđen smeštaj, prevoz od posla do stana. Prekovremeni sat plaća se 50% od dnevnice, a posle dve godine nudi im se besplatno školovanje. Povoljnost je što starost medicinskih sestara ne predstavlja problem, pa smenske medicinske sestre mogu da imaju do 50 godina starosti, a odgovorne sestre i do preko 60 godina starosti.
Svi kandidati sa kojima se potpisuje ugovor ostavruju pravo na licencu za rad u Kataru, besplatan prevoz do posla i nazad.

Poslodavci očekuju da se na konkurs jave fakultetski obrazovane medicinske sestre, eventualno sa završenim strukovnim studijama (jer su njima obezbeđene pozicije rukovodećih sestara) sa najmanje 2 godine radnog iskustva i solidnim znanjem engleskog jezika. Kompanija “Brightstar” je obezbedila učenje engleskog jezika u trajanju od 10 nedelja. Cena ovog kursa je 125 evra i postoji mogućnost plaćanja u 2 rate.Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login