Staša Gejo osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu mladih u sportskoj disciplini „boldering“

OSTALI SPORTOVI  
Staša Gejo osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu mladih u sportskoj disciplini „boldering“

SJAJNE VESTI!

Sedamnaestogodišnja Nišlijka Staša Gejo je osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu mladih u sportskoj disciplini „boldering“.

U Francuskom mestu Aržantjer la Bese, članica niškog planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba je najbolja u sportskoj disciplini „boldering“.  Na prvenstvu je pokazala sve svoje kvalitete, odličnu fizičku spremu, volju i borbenost na kojoj je radila preko čitave zime i proleća, te od početka finala stekla ubedljivu prednost, koja joj je bila dovoljna da osvoji prvo mesto. Tom pobedom i pobedom od pre dve nedelje iz Langenfelda u Austriji, uspela je da zauzme i prvo mesto u generalnom plasmanu za seriju evropskih kupova. Takođe ističe da je i više nego zadovoljna ovim rezultatom, da joj je forma na vrlo visokom nivou, da je morala sebe vrati na početak, te se posvetila popravljanju grešaka „da bi zlato ponovo zasijalo na njenim grudima“.

Staša je mišljenja da ponekad jednostavno treba zaboraviti na sve uspehe i sve što ide uz njih da bi se napredovalo. Greške su tu, na njima treba raditi, samog sebe usavršavati kako bi sve loše tačke postale bezopasnije, smatra  Staša.
Kvalifikacije nisu počele po očekivanju, pa ih je završila kao trećeplasirana, zahvaljujući minimalnoj razlici između takmičarki.

„U finalu je došla do izražaja moja svestranost u penjačkim stilovima. Zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremi, volji i borbenosti uspela sam da steknem ubedljivu prednost od početka finala i, na kraju, zasluženu pobedu“ – dodaje sedamnaestogodišnja Nišlijka.

Ove godine, sredinom avgusta, oprobaće se i u seniorskoj konkurenciji na Svetskom kupu u Milanu.

Ipak, ove godine joj je najvažnije takmičenje na Svetskom prvenstvu za mlade koje če biti održano od 28. avgusta do 06. septembra u italijanskom gradu Arku.

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login