U Beogradu će autobusi, tramvaji i trolejbusi biti CRVENE boje

GRADSKI PREVOZ  
U Beogradu će autobusi, tramvaji i trolejbusi biti CRVENE boje

SJAJNA VEST ZA SVE KORISNIKE GSP-a!

Kao što je predhodno i najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali svi će autobusi biti iste CRVENE boje. Građani su birali između bele, sive, svetloplave i crvene, i kada se predstavi nova mrežna linija, ostaviće vremena da građani daju poslednje primedbe i sugerišu eventualne izmene.

Prema anketi koju je sproveo „Blic“, kao i Grad, većina građana glasala je da boja autobusa, tramvaja i trolejbusa u gradu bude crvena što je i prihvaćeno. Obilazeći radnike na Studentskom trgu koji rade na visokim temperaturama, Gradonačelnik je rekao da se sve odluke donose u dogovoru sa građanima sa kojima se razgovaralo i o novom tarifnom sistemu, novoj mreži linija, pa i boji autobusa.

Takođe, gradonačelnik Beograda je najavio da će nova mreža linija krenuti od od 1. januara, a zonska podela grada, počeće sa primenom od 1. oktobra 2015. Dakle, biće spojena dva postojeća tarifna sistema: ITS1, u kojem rade GSP, privatnici i „Lasta“, i ITS2, koji čine prigradske linije „Laste“ i privatnih prevoznika. Čitav grad biće podeljen u četiri zone. Neki delovi grada u sadašnjem ITS1 (Batajnica, Borča, Kaluđerica …) pripašće drugoj zoni, ali cene karata se za njih neće menjati. Na gradskim linijama u zoni 1, karta će biti jeftinija nego do sada, a prevoz će manje koštati i putnike na prigradskim linijama u zonama 3 i 4. Novi tarifni sistem doneće niže cene za 80 odsto građana (iz prigradskih naselja), kao i jednake cene karata za iste destinacije, nevezano od toga da li se građani voze vozilima GSP-a, „Laste“ ili privatnih prevoznika.

Takođe, Gradonačelnik je najavio i da u septembru stiže 30 novih autobusa kao i novost da ce autobusi biti s klimom i imaće wi-fi. Jedna od novina je i da će mobilni telefon biti moguće sredstvo plaćanja prevoza jer će validatori prihvatati aplikaciju na telefonu.

Četiri zone na koje će biti podeljen grad su: I zona (Uži centar), II zona (Širi centar), III zona (Barajevo, Grocka, Obrenovac, Sopot), IV zona (Lazarevac i Mladenovac)



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login