Završen treći „Zlatarfest“

DOGAĐAJI  
Završen treći „Zlatarfest“

SJAJNE VESTI SA ZLATARA!

Juče je u organizaciji Turističko sportskog centra „Zlatar“ u Novoj Varoši završen, „Zlatarfest“ 2015. Ovaj turistički i privredni kraj Zlatarskog regiona, imao je za cilj da ugosti turiste i učesnike, te da promoviše proizode spravljene na tradicionalan način u domaćinstvima sa obronaka Zlatibora. Inače, ovo je već treći put da se organizuje „Zlatarfest“, pa se organizatori nadaju da će i sledećih godina ova manifestacija pomoći Zlatarskom kraju da se prikaže u što boljem svetlu.

Dok je trajao „Zlatarfest“ galerija „Kvadratura kruga“ i Zavičajni muzej imali su otvorena vrata kako za učesnike tako i za mnogobrojne posetioce.

U nedelju je održana centralna manifestacija – Zlatarska sirijada, ove godine 19. po redu, koja je imala dva segmenta, takmičarski deo u kom su se takmičili i bili birani najautentičniji zlatarski sir, kao i pita od heljde, zatim izložba najbolje ocenjenih proizvoda učesnika takmičenja kao i prodaja proizvoda za posetioce, i na prodju su bili ponuđeni zlatarski sir proizveden na tradicionalan način .

Na programu „Zlatarfesta“ je bio i etno sajam „Zlatne ruke Zlatara„, gde su se na izložbeno-prodajnim štanovima mogle razgledati i kupovati rukotvorine vrednih ruku, zatim sabor pevanja i uzvika, folklorne smotre, muzički nastupi tamburaša i trubača. Zastupljene su bile i sportske aktivnosti, pa se takmičilo u kik-boksu, odbojci na plaži, malom fudbalu, splavarenje zlatarskim jezerom i biciklistička trka.

„Ovo što smo ovde u velikom broju je potvrda da imamo veliku podršku građana i prijatelja sa svih strana koji su došli u Novu Varoš da se lepo zabave. Izbor da se opština Nova Varoš posveti turizmu, poljoprivredi i energetici je pravi izbor i vidljivo je da se na tim poljima postiglo mnogo dobrih rezultata“ – reči su Dimitrija Paunovića predsednika opštine Nova Varoš.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login