Marko Dragosavljević osvojio zlatnu medalju u disciplini K-2 na Svetskom prvenstvu

OSTALI SPORTOVI  
Marko Dragosavljević osvojio zlatnu medalju u disciplini K-2 na Svetskom prvenstvu

SJAJNE VESTI DONOSI MARKO DRAGOSAVLJEVIĆ!

Marko Dragosavljević, je u disciplini kajak jednosed na 200 metara, na Prvenstvu sveta u Portugalu za mlađe seniore (do 23 godine) osvojio zlatnu medalju. Sa vremenom od tačno 34 sekunde, iza sebe je ostavio Nemca Feliksa Keniga koji je imao rezultat 34:384 sekunde, i treće plasiranog Mađara Balaša Birkaša sa 34:480 sekundi. Sa ovom pobedom uspeo je da objedini titule prvaka Evrope i mlađeg seniorskog šampiona Sveta.

„Imao sam malo lošiji start zbog bočnog vetra i to mi je predstavljalo mali problem u prvih 100 metara. Kada sam ušao u ritam, podigao broj zaveslaja, sve je došlo na svoje. Realno nisam imao ovde ozbiljnu konkurenciju. Osvojena medalja mi je i najveći uspeh u karijeri kada su u pitanju moji vršnjaci. Potvrdio sam da sam najbolji“ – rekao je Dragosavljević posle trke.

Marko je 2013. godine, sa nepunih 19 godina, osvojio Evropsko srebro u sprintu, da bi već sledeće sezone na Evropskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju. 2015. godinu započinje maksimalnim radom uz pomoć novog trenera Miroslava Rodića, i to je dalo rezultat na Svetskom prvenstvu u Portugalu – osvajanje zlatne medalje.

Pre  osam godina kada je prvi put seo u čamac, uzeo veslo u ruke, nije ni slutio da će postići ovakve rezultate za kratko vreme. Kao dosta mlad uspeo je da se probije u društvo najboljih sportista, ali ga slava nije promenila, voli da se druži sa prijateljima i svesno ili nesvesno ostavlja utisak „nestašnog momka“.

Sledeće takmičenje koje ga čeka je seniorsko Svetsko prvenstvo u Milanu koje se održava od 19. do 23. avgusta 2015. godine, gde se nada dobrom rezultatu i postizanju kvalifikacione norme za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016 godine. Sada vredno trenira, pojačava formu, i nada se pobedničkom postolju.

A na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje je održano u bugarskom gradu Plovdivu, srpski veslač u skifu Andrija Šljukić osvojio je srebrnu medalju, sa vremenom 6:54,91.

Zlato je ispustio nekoliko metara pre cilja nakon što ga je pretekao Belorus Pilip Pavuk i pobedio za svega 13 stotinki sekunde. Bronzana medalja je pripala Poljaku Natanu Vegrickom 6:54,99 stotinki.

– Trka je bila odlična, mnogo brža od bilo kojih prognoza, a niko se nije nadao da može da bude na ovako visokom nivou. Sećam se prvih 1.000 metara, a posle toga sledi blokada. Znam samo da sam prošao kroz cilj kao prvi ili drugi, kao i da nije bilo prostora ni za jednu stotinku da ostvarim bolji rezultat – rekao je posle trke Šljukić.

Uspehu naših takmičara, na prvenstvu u Plovdivu, priključio se i srpski dvojac bez kormilara Viktor Pivač i Martin Mačković koji su osvojili bronzanu medalju.

BRAVO!



Jedan odgovor na temu "Marko Dragosavljević osvojio zlatnu medalju u disciplini K-2 na Svetskom prvenstvu"

  1. Pingback: Dve bronzane medalje za Srbiju u veslanju | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login