U utorak na gradskom trgu u Rumi biće organizovano dobrovoljno davanje krvi

HUMANOST  
U utorak na gradskom trgu u Rumi biće organizovano dobrovoljno davanje krvi

SJAJNE VESTI IZ RUME!

Institut za transfuziju krvi Srbije apelovao je da se da krv zbog nestašica, ali na žalost, i pored svih akcija davanja krvi i dalje ima deficita. Krv je potrebna da se spreči kriza većih razmera među obolelima kojima je transfuzija krvi neophodna. Krv će biti od velikog značaja za sve bolesnike i one pacijente koji budu imali potrebu tokom lečenja, operacija ili slično. Institut napominje da će prioritet imati vitalno ugroženi pacijenti, a otkazivaće se elektivne, takozvane hladne operacije.
Rezerve krvi se smanjuju jer se dnevno u Institutu i na terenu prikupi znatno manje jedinica krvi nego što je neophodno za zbrinjavanje pacijenata u zdravstvenim ustanovama.

Shodno apelu, Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije, na Gradskom trgu u Rumi biće organizovano dobrovoljno davanje krvi u transfuzimobilu.

Akciju koja se već šestu godinu za redom sprovodi u ovom gradu a koja će se održati u utorak, 28. jula, u period od 11 do 17 časova, organizuje ECOrganization, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Republike Srbije i Crvenim krstom Rume.

Rumljani su spremni da pomognu i da učestvuju u ovom humanom činu. Činjenica da je ova akcija sprovedena prošle godine bila jedna od najuspešnijih u čitavoj zemlji.

Takođe, Institut za transfuziju krvi Srbije se zahvaljuje svim građanima koji su pomogli svojim dobrovoljnim davanjem krvi u prethodnom periodu.

Pozivamo vas da se priključite ovoj lepoj akciji, te da ulepšate život i sebi i drugima!

BUDITE DOBROVOLJNI DAVAOC KRVI



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login