Aleksa Milosavljević osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi mladih hemičara

HEMIJA  
Aleksa Milosavljević osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi mladih hemičara

SJAJNE VESTI DONOSE MLADI HEMIČARI!

Aleksa Milosavljević, učenik Srednje škole „Svilajnac“, osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi mladih hemičara u Bakuu.

– Najteži mi je bio praktični deo jer mi imamo jako malo iskustva u laboratoriji u odnosu na druge zemlje u kojima đaci praktično na svakom času hemije imaju rad sa laboratorijskom opremom – rekao je Aleksa.

Mladi takmičari Srbije u Bakuu su osvojili ukupno četiri medalje, pored najsjajnije medalje koju je osvojio Aleksa, osvojene su još dve srebrne medalje i jedna bronzana medalja.

Pored Alekse, srebra su osvojili Miloš Selaković iz užičke Gimnazije i Miloš Grubor iz Matematičke gimnazije.

– Bilo je jako teško pobediti đake iz razvijenih zemalja u kojima se u obrazovanju i praktičan rad ulaže mnogo. Teorija se uči isto, ali praktičnog rada su neke zemlje imale neuporedivo više. Kinezi su bili najteži za pobediti – objašnjava Miloš Selaković.

Leskovčki gimnazijalac Stefan Stojanović, osvojio je bronzanu medalju na u Bakuu.
Dragana Cvetanović direktorka leskovačke gimnazije kaže da je ovo izuzetan uspeh za školu, ali i za ovog učenika 3. razreda Gimnazije.

„Stefan je izuzetan ne samo hemičar, već i matematičar. Osvajao je nagrade na mnogobrojnim takmičenjima, a ove godine je i dobitnik Svetosavske nagrade. On je trenutno ponos naše škole“ – ističe Cvetanovićeva

Više od 300 takmičara iz 75 zemalja,uzelo je učešće na Olimpijadi u Azerbejdžanu, u Bakuu, a Srbija je osvojila čak 4 medalje, jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Čestitamo svim osvajačima medalja.
BRAVO!



2 odgovora na temu "Aleksa Milosavljević osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi mladih hemičara"

  1. Pingback: Obeležen Dan Leskovca u znaku nauke mladih | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Obeležen Dan Leskovca u znaku nauke i mladih | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login