Pobedom nad Austrlijom DELFINI prošli u četvrtfinale Svetskog Prvenstva u Kazanju

IZDVOJENO, VATERPOLO  
Pobedom nad Austrlijom DELFINI prošli u četvrtfinale Svetskog Prvenstva u Kazanju

SJAJNE VESTI DONOSE PONOVO DELFINI!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je prošla direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva osvajanjem prvog mesta u grupi „D“. U trećoj utakmici naše grupe za protivnika smo imali izuzetno dobre i raspoložene reprezentativce Australije, a koliko je utakmica bila neizvesna najbolje govori rezultat, tesna pobeda rezultatom 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1), no i to je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi.

Naši reprezentativci uz nekoliko manjih oscilacija, odigrali su sa maksimalnim zalaganjem, jedan dobar timski meč, i dokazali svoju moć i volju za pobedom.

Početak meča i prvi napad, boljim plivanjem startne deonice, pripada Australijancima, i sa pozicije desnog beka preko Houdena vode 1:0. Mali šok zbog brzog vodstva protivnika nije zbunio naše igrače, a sjajni Slobodan Nikić, odlično se izborio za poziciju na centru i postiže pogodak za 1:1, a Miloš Ćuk samo 15 sekundi kasnije dovodi našu ekipu u vodstvo 2:1. U tim momentima igramo sjajno u odbrani, pa naš golman Gojko Pijetlović sjajnim odbranama zaustavlja tri protivnička šuta, što „delfinima“ daje krila i na tri minuta pre kraja prve četvrtine, Mandić pronalazi Duška Pijetlovića koji se odlično snalazi, i pogotkom uvećava našu prednost 3:1. Ali već u sledećem napadu ekipa Australije smanjuje na 3:2, a strelac je Nejtan Pauer, te se sa tim rezultatom otišlo na kratki predah

Na startu druge četvrtine, imali smo dosta problema jer su Australijanci lako došli do izjednačenja, a onda su imali i napad za vođstvo, ali na svu sreću nisu uspeli da realizuju šansu. Radio je dobro bekovski blok „delfina“, što je omogućilo dobru ofanzivu koja je rezultovalo krasnim lobom Filipa Filipovića za 4:3 na četiri minuta do kraja deonice. U tim momentima igra se tvrdo „gol za gol“ te pogotkom Aleksića, na poluvreme odlazimo sa minimalnom prednošću 5:4 .

Treću četvrtinu naši momci otvaraju lepo i pogotkom Stefana Mitrovića dolazimo do osetnih „+2“, rezultat na semaforu 6:4 obećava, ali počinje da se dešava ono što smo najmaje priželjkivali, nagli pad koncentracije i igre naše reprezentacije, rezultirao je sa tri pogotka u našoj mreži, 6:7. Ta prednost ekipe Australije unosi dosta nervoze u našim redovima, ali je protivnik nastavio sa dobrom igrom, pa je prvi put na utakmici došao do dva gola plusa, te je alarm već počeo da se oglašava (6:8), što je ujedno bio i rezultat pretposlednje četvrtine.

Poslednja četvrtina je značila biti ili ne biti našim momcima jer pobedom „zarađuju“ sebi tri dana odmora pred četvrtfinalni meč, pa su pauzu iskoristili za dogovor kako savladati protivnika. Dobro je krenulo, pa je tako uplivavanjem Aleksić stvorio prostor za gol i smanji na 8:7. Zakuvavalo se u bazenu, a Srbi su sve više pritiskali do gola Stefana Mitrovića koji je sa 8:8 vratio veru u pobedu. Igrali smo sve bolje, vera u trijumf je bila očigledna, to je i rezultiralo pogotkom kapitena Živka Gocića, koji je sa pozicije desnog beka pogodio suprotni ugao gola Australijske ekipe i vraća nas na velikih 9:8 .Već narednim golom, srpska selekcija je bila u sjajnoj situaciji, dok je Australija pokušavala da se izvuče makar sa remijem, što im je umalo i pošlo za rukom posle prečke na 30 sekundi do kraja.

Naša reprezentacija je uspela da slavi, pa je zasluženo i očekivano otišla kao prva iz grupe u četvrtfinale.
Strelci na ovo meču za našu reprezentaciju su bili: po dva pogotka su postigli Filip Filipović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović, dok su se upisali i Slobodan Nikić, Duško Pjetlović, Živko Gocić i Miloš Ćuk sa po jedni postignutim golom.

Sve čestitke našim DELFINIMA, momci bravo i napred.



Jedan odgovor na temu "Pobedom nad Austrlijom DELFINI prošli u četvrtfinale Svetskog Prvenstva u Kazanju"

  1. Pingback: U susret četvrtfinalu u vaterpolu: Srbija – SAD | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login