Ulica Vojvode Stepe u punom sjaju puštena u rad

UREĐENJE GRADOVA  
Ulica Vojvode Stepe u punom sjaju puštena u rad

SJAJNE VESTI ZA STANOVNIKE VOŽDOVCA!

Posle više od godinu dana, zbog rekonstrukcije, ulicom vojvode Stepe od danas ponovo prolaze automobili, a od sutra će to činiti i autobusi. Tramvajski saobraćaj će zvanično početi sa radom sredinom sledeće nedelje zbog završnih radova na šinama.

Po starom trasom ponovo će biti puštene u rad gradske linije autobuskog i tramvajskog prevoza koje su saobraćale ovom ulicom pre njene rekonstrukcije sa malim izmenama mesta stajališta koja se sada nalaze na sredini kolovoza. Ova stajališta su na kolovozu oivičena žutom trakom, a na tim mestima ima praktično mesta samo za jedno vozilo na putu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je Ulicu vojvode Stepe, svečano je otvorio i zahvalio se okupljenim građanima Voždovca „na strpljenju da izdrže jednogodišnje radove“. Otvaranju je prisustvovao veliki broj građana, koji su uglavnom zadovolji radovima, a najviše ih je zanimalo kada će biti pušten autobuski i tramvajski saobraćaj u ovom delu Beograda. Prijatno iznenađenje građani ove ulice su imali kada su ugledali tramvaj na šinama posle više od godinu dana, čime bi se reklo da su pokazali zadovoljstvo s obzirom na osmehe i mahanje za tramvajem.

Gradonačelnik Mali je dodao da gradska vlast želi da rekonstruiše sve bulevare i najavio da će nakon obnove Bulevara oslobođenja biti rekonstruisana Ruzveltova i ulica Kraljice Marije. Takođe je obišao i novootvoreno dečje igralište i česmu kod crkve koja je postavljena na inicijativu mlađih stanara Vojvode Stepe.

Predsednica Udruženja slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“ Vesna Nestorović, koja je prisustvovala otvaranju ulice iskazala je svoje nezadovoljstvo i poručila da se stidi kako je staza za slepe i slabovide urađena.
Saslušavši vidno nezadovoljnu sugrađanku gradonačelnik je odgovorio i pozvao Vesnu Nestorović na sastanak da zajedno prođu sve nepravilosti staze za slepe i slabovide i obećao je da će taj problem biti prioritetan za rešavanje u toj ulici.

Mali je rekao da je „Zelenilo Beograd“ u Vojvode Stepe sredilo 39 lokacija – parkića, igrališta, dve staze oko crkve, postavilo česme

Otvaranju su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski sekretari i direktori gradskih preduzeća, kao i veliki broj Voždovčana.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login