Gibonni i Vlatko Stefanovski nastupili na 49. Gitarijadi u Zaječaru

DOGAĐAJI  

SJAJNI VESTI DONOSE GIBONNI I VLATKO STEFANOVSKI!

U sredu, 29. jula, u Zaječaru je svečano otvorena 49. Gitarijada, koja se tradicionalno održava na Carskoj palati Felix Romuliana, a počelo je svečanim otkrivanjem table povodom preimenovanja ulice Kostadin Kostadinović – Čauš, a zatim dodela ključa grada Zaječara rokonačelniku 49. Gitarijade i dodela memorijalnog priznanja „Kostadin Kostadinović – Čauš“.

Na glavnoj bini Rock Stage na 49. Gitarijadi, u revijalnom programu su nastupili najpoznatiji domaći i strani bendovi. Prvog dana Gitarijade na glavnoj bini su nastupali D Zoo, Darko Rundek Cargo TrioGibonni & Vlatko Stefanovski, Nikola Vranjković i na kraju prvog dana festivala Giga Groovy Going Group.

Drugog dana zagrevanja pred 49. Gitarijadu, nastupio je Bend Persona Grata, na Bike Stage-u. Svoj pečat i zagrevanja dala je dobro poznata grupa School Bus, koji je još jednom pokazao da je omiljen među zaječarskom publikom.
Trećeg dana zagrevanja pred 49. Gitarijadu, u okviru programa Warm Up 2015, veče na Trgu oslobođenja u Zaječaru započeo je sastav iz susednog Knjaževca, poznati pod imenom Good Ol’ Bastards. Ovaj bend priredio je odličan nastup i oduševio sve prisutne.

Najveće oduševljenje posetilaca manifestacije 49. Gitarijada, bio je zajednički  nastup dvojice muzičkih legendi sa bivših prostora su Gibonnija i Vlatka Stefanovskog, koji su oduševili sve prisutne izvođenjem pesama iz svog bogatog opusa. Izuzetni hrvatski muzičar Gibonni i proslavljeni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski uživali su zajedno sa publikom prvog dana održavanja najdugovečnije rock manifestacije.

Zlatan Stipišić Gibonni bio je ljubazan da nam prenese svoje iskustvo sa Gitarijade gde je nastupao sa bivšim bendom “Osmi putnik”:

„Bio sam  na Gitarijadi sa bendom, pre 28 godina, koji je  odisao energijom i entuzijazmom. Bend koji je poslednji takve vrste, jer su tada izvođači znali da nose instrumete i po par kilometara radi probe“.

Džibonijeva muzika je svojevrsna mešavina popa, etno i svetske muzike, posebna je po jedinstvenoj i melanholičnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. On je izrazio zadovoljstvo, i čast mu je bila da bude učesnik ovog festivala, ali smatra da mladi pevači danas budu povedeni popularnošću i uspehom, a da manje obraćaju pažnju na kvalitet tekstova u pesmi.

„Gitarijada je izrasla u veliki festival. Mladi žive za njega i zato su večeras bili tu u ovolikom broju. Gibonni  i ja već dugo sarađujemo, skoro 17 godina. Volim njegove pesme i čast mi je i zadovoljstvo to što imam priliiku da ih sa njim izvodim. Još uvek se radujem kada vidim mlade i talentovane ljude. Uspeh me ne fascinira već talenat. Iskrene reči i iskrene melodije su ono što krasi Džibonijevu muziku.“ – rekao je Vlatko Stefanovski.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login