Mladi vaterpolisti osvojili balkanske igre

VATERPOLO  
Mladi vaterpolisti osvojili balkanske igre

SJAJNE VESTI DOLAZE IZ PODGORICE!

Na bazenima SC „Morača“ u Podgorici, održane su Balkanske igre za mlade vaterpoliste.

Na ovim igrama učestvovale su reprezentacije sa Balkanskog poluostrva, a pravo nastupa za svoje reprezentacije imali su vaterpolisti rođeni 2000. godine i mlađi – kategorija juniori. Po izuzetno visokim temperaturama, igra je bila na zavidnom nivou.
Organizatori ovih Balkanskih igara  su Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i JU „Sportski objekti“ a takmičenja su se održavala na bazenima SC „Morača“ u Podgorici.

Reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača rođenih 2000. godine i kasnije zahvaljujući boljoj gol razlici od Crne Gore, osvojila je Balkanske igre u Podgorici.

U poslednjem, trećem kolu Srbija je slavila ubedljivu pobedu nad reprezentacijom Turske i ostvarila visoku pobedu od 17:3, što će se kasnije ispostaviti, pobedu koja joj je omogućila osvajanje zlatne medalje. Vaterpolisti Crne Gore,  furioznom igrom protiv slabašne reprezentacije Rumunije pokušavaju nadomestiti gol razliku, i pokušati se domognuti najsjajnijeg odličja, ali ova uverljiva „pirova“ pobeda rezultatom 26:7 ipak nije bila dovoljna.

Naši „delfini“ su tako takmičenje završili sa gol razlikom +31, a Crna Gora +26, pa je trofej pripao Srbiji, jer su obe selekcije na kraju turnira imale po dve pobede i remi. U meču sa Turcima, sastav Srbije činili su Gavrilović, Branković 1 gol, Barać, Ganić 1, Žeželj 1, Kujović, Stanojević 2, Radović, Banović 1, Šulc 6, Smiljević 3, Ćosić 2, Bulajić, a ekipu je vodio trener Nenad Vasilovski.

Juniori bolji od Hrvatske u Sombatelju

U drugom kolu turnira u Sombatelju, juniorska selekcija Srbije je pobedila Hrvatsku 14:9 (2:1, 2:3, 6:1, 4:4) i u nedelju će sa Mađarskom rešavati pitanje prvog mesta. Za naše juniore su nastupili Filipović, Lukić, Tubić Bakić, Toholj, Kasum, Gvozdanović (4 gola), Velkić 1, Rogač 4, Radojević 2, Radonjić 2, Vučinić 1 i Todorovski.

BRAVO DELFINI!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login