U susret četvrtfinalu u vaterpolu: Srbija – SAD

VATERPOLO  
U susret četvrtfinalu u vaterpolu: Srbija – SAD

SJAJNE VESTI!

Večeras, u utorak 04. avgusta, vaterpolo Reprezentacija Srbije od 20.30 sati bije bitku za ulazak u polufinale Svetskog prvenstva protiv reprezentativaca SAD u Kazanju.

U dosada odigranih 12 zvaničnih utakmica Srbija je od SAD izgubila samo jednom, i to na Olimpijskim igrama Londonu, pa nam ova tradicija daje nadu u večerašnji uspeh. Naša reprezentacija je imala problema da slomi otpor Australije (10:9) i ode direktno među osam najboljih. Sada je „delfinima“ otvoren put do borbe za medalju, a naš adut je sposobnost brzog rezultatskog regenerisanja. Ipak u ovu utakmicu ulazimo sa velikim oprezom, i nadamo se dobrom rezultatu.

Srpski vaterpolisti tri dana su se psihički odmarali, i proveli radno, organizovani su sparing mečevi protiv Grčke, i  kvalitetan je bio sparing meč sa Hrvatskom. Zdravstveni bilten u našoj ekipi je dobar, raspoloženje takođe, a vera u uspeh je velika.

Jedan od najboljih i najiskusnijh reprezentativaca Srbije Andrija Prlainović, smatra da su on i saigrači favoriti u večerašnjoj utakmici protiv selekcije SAD, ali i pozvao na oprez uz poruku da je polufinale još daleko.

„Pritisak je normalna stvar za svakog igrača u našoj reprezentaciji i to je nešto na šta smo se već navikli godinama. Mi pritisak sami sebi stvaramo pred početak svake reprezentativne sezone i dok je tako, biće i rezultata. Smatram da se do najviših ciljeva u vrhunskom sportu stiže samo ako si spreman da sa pritiskom živiš svaki dan. To ujedno znači da osećaš potrebu da se dokazuješ i budeš bolji svakog dana. Ovaj put imamo dosta konkurenata za zlatnu medalju. Turnir je već ponudio neka iznenađenja, nije isključeno da ih bude i u nastavku. Možda bi uz nas kao najveće favorite istakao Hrvate, ali ni drugi nisu bez šansi“ – rekao je Prlainović.

Dejan Udovčić selektor reprezentacije SAD, nekadašnji učitelj srpskih vaterpolista, svoju selekciju već je otpisao rečenicom „Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije, samo da nas ne rasture“, ali to neće zavarati ni sručni štab a ni reprezentativce Srbije.

„Znamo Udovičića, cilj je da svoje rastereti, nas pritisne i onda pokuša da nas iznenadi. Nećemo nasesti na tome. Najviše strahujem od Mana, koga selektor Savić odlično poznaje. Verujem u iznenađenja, pa i da golman Baron čuva mrežu protiv nas, jer je bio odličan u duelu sa Italijom“ – kazao je Uroš Stevanović prvi saradnik selektora Srbije Dejana Savića.

Uz veliku podršku i pomoć naših navijača na tribinama u Kazanju, kao i naše navijanje uz male/velike ekrane, verujemo u naše „DELFINE“ i čekamo lepe vesti.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login