Na igrama u Tbilisiju (EJOF) Srbija osvojila 9 medalja

ATLETIKA, ODBOJKA, OSTALI SPORTOVI  
Na igrama u Tbilisiju (EJOF) Srbija osvojila 9 medalja

SJAJNE VESTI IZ TBILISIJA!

Veliki uspeh naših mladih takmičara na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EJOF), u Tbilisiju, osvojeno je velikih 9 medalja, od čega su dve zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje. Uspeh vredan poštovanja i sve čestitke našim reprezentativcima, za dostojno predstavljanje Srbije.

Zlatna medalja je na grudima našeg atletičara Elzana Bibića, koji je pobednik trke na 3.000 metara. On je trijumfovao rezultatom od osam minuta, 50 sekundi i 10 stotinki, čime je timu Srbije doneo prvu zlatnu medalju na takmičenju mladih sportista u Gruziji.

Druga  zlatna medalja je u vlasništvu  džudistkinje Jovane Obradović, takmičila se u kategoriji do 63 kilograma, koja je u finalnoj borbi iponom savladala Ukrajinku Krijaševsku.

Veliki uspeh je i osvajanje 4 srebrne medalje, tri u atletici i jedna u odbojci. Ponovo nas je obradovao Elzan Bibić u trci na 1.500 metara osvojivši drugu medalju ovog puta srebrnu.

Dve srebrne medalje osvaja  atletičarka Tamara Mićević, u trkama na 3.000 metara  rezultatom od 9:59,07 minuta, i u trci na 1.500 metara gde na cilj stiže kao drugoplasirana.

Kolekciju srebrnih medalja, četvrtu, na Evropskom festivalu mladih (EJOF) u Tbilisiju osvaja ženska odbojkaška selekcija Srbije pošto je u finalu izgubila od selekcije Turske sa 3:2 (25:22, 25:11, 24:26, 19:25, 15:8), a malo nam je nedostajalo za trijumf.

Da su atletičari najuspešniji naši predstavnici dokazala je mlada takmičarka-pionir Katarina Sekulić osvojivši bronzanu medalju u trci na 400 metara u vremenu 55,09 sekundi, i postavlja novi nacionalni rekord u pionirskoj kategoriji.

Njoj se pridružila i džudistkinja Nadežda Petrović, koja osvaja bronzanu medalju u kategoriji do 48 kilograma.

Treća bronzana medalja sija na grudima srpskog reprezentativca u plivanju Alekse Bobara, koji u disciplini 100 metara slobodno, dolazi kao trećeplasirani. On je trku isplivao za 51,60 stotinki i tako za 46 stotinki popravio svoj lični rekord, koji je bio star samo jedan dan, koji je postigao prethodnog dana kada je i u kvalifikacijama i u polufinalu imao vreme 52 minuta i 6 sekundi. Oduševljenje nije krio:

„Još ne verujem. Iskreno se nisam ovome nadao, nestvarno mi je sve, ali sam mnogo srećan. Popravio sam svoje vreme za skoro pola sekunde u odnosu na sinoć. Činjenica da sam osvojio medalju na EJOF-u za Srbiju i za moj narod mi mnogo znači“ – rekao je Bobar.

Zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja letnjeg Evropskog festivala mladih (EJOF) u Tbilisiju nosio je najuspešniji sportista tima, atletičar Elzan Bibić.

BRAVO!!! SVAKA ČAST!!!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login