Surčin – Opština sa najvećim primanjima u Srbiji

POSAO  
Surčin – Opština sa najvećim primanjima u Srbiji

SJAJNE VESTI!

Velike razlike su u razvoju severa i juga Srbije svakog meseca štp pokazuje državna statistika, koja ujedno potvrđuje da je najisplativije raditi u Beogradu u prigradskoj opštini Surčin. Naime, u ovoj donedavno dominantno seoskoj opštini, ovog juna isplaćene su najviše plate u Srbiji bez poreza i doprinosa – od čak 73.689 dinara. Plate u Surčinu dižu prosek severa zemlje, koji uveliko odmiče jugu. Tako je na severu prosečna junska plata bila 49.645 dinara, dok su zaposleni južno od Dunava primili svega 37.793 dinara.

Ovim podacima građani Surčina nisu tako oduševljeni i kako kažu ne primeću to na svojim komšijama, jer ljudi žive normalno. Dodaju da se niko ne ističe nekim velikim bogatstvom.

„Narod bedno živi kao što je živeo. Može se promeniti vlast, ali koja god da dođe, ako je nešto šuplje i prazno, ne može se napuniti i gotovo“ – kaže jedan od meštana.

Za razliku od građana, koji ne znaju odakle dolazi blistava statistika, u opštini Surčin svesni su zašto se na njihovoj teritoriji najbolje zarađuje.

„Pre svega zbog činjenice da se na našoj teritoriji nalaze ogromne komanije. Navešću samo JAT tehniku, zatim tu je Aerodrom Beograd, tu je Badervajs, Nelt, Nestle… to vam već govori koliko su to moćne kompanije i zbog čega je nivo plata toliko visok”, objašnjava Alisa Jovanović iz opštine Surčin

i dodaje da Surčinci od toga imaju koristi tako što se porezi slivaju u opštinu Surčin, 45 odsto tog poreza koji dobije opština Surčin vraća se gradu Beogradu, a 55 odsto ostaje u opštini Surčin.

Za privredu je Surčin logičan izbor, jer se nalazi na prosperitetnijem severu zemlje, a uz to je i na teritoriji glavnog grada.

„Ima i puno srednjih preduzeća o kojima se ne zna suviše mnogo, čak vrlo interesantnih industrijskih kapaciteta koji prave vrhunske mašine, za Nemačku izvoze. To su firme od 15-20 ljudi, sa vrhunskim inženjerima i naravno onda oni imaju visoke plate i to diže prosek opštine“ – kaže Slobodan Korać iz Privredne komore Beograda.

Udarac loptice za smanjivanje stresa – Skvoš je karakterističan sport zapadnih biznismena, i jedan od najbržih, najiscrpljujućih i ujedno i najzdraviji sport na svijetu,  odomaćio se i u Srbiji. Tereni za skvoš postavljeni su, logično, u opštini sa najvećim prosečnim primanjima u Srbiji – beogradskoj opštini Surčin.

Opština Surčin je sedamnaesta beogradska opština. Formirana je 2004. godine izdvajanjem iz Opštine Zemun. Na površini od 28.485 hektara živi 43.819 stanovnika. Prostorije gradske opštine Surčin su izmeštene u prostorije Doma kulture nakon izbora 2012. godine. Predsednik opštine Surčin je Vesna Šalović. Predsednik Skupštine opštine Surčin je Stevan Šuša.

Na teritoriji opštine se nalazi aerodrom „Nikola Tesla“.

NADAMO SE DA ĆE I DRUGE OPŠTINE NAPREDOVATI KAO SURČINSKA!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login