Danube Fun Fest počinje sutra

DOGAĐAJI  

SJAJNE VESTI – PRVI DANUBE FAN FEST!

Na veb-sajtu Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ časovnik odbrojava poslednje sate pred dolazak gostiju na prvi Danube Fun Fest. Na ulicama Donjeg Milanovca možete sresti nasmejane mlade volontere, što domaće, što strane, kako užurbano privode kraju poslednje prireme. Ponosno će vam pokazati plavu narukvicu Danube Fun Festa i zastati za trenutak da vam objasne da je ona zapravo ulaznica za žurke na plaži sa DJ-ejevima 11. i 12. avgusta, ali da su svi ostali sadržaji – turniri, igre bez granica i koncerti – besplatni. Iako su rokovi za prijave za turnire istekli, svi su dobrodošli da se druže sa učesnicima i volonterima iz Grčke, Azerbejdžana, Alžira, Tunisa, Libana, Rumunije, Bugarske

„U prvom planu Danube Fun Festa je pre svega međunarodna saradnja mladih, promocija zdravog života i aktivizam i to je ono po čemu bi ovaj deo Srbije trebalo da postane prepoznatljiv i da se razlikuje od brojnih letnjih festivala zabavnog karaktera. Želimo da pokažemo da mladi mogu da budu pokretači lokalne zajednice, da volonterski pokreću i realizuju akcije koje će doprineti poboljšanju uslova života, stvaranju zdravih navika i očuvanju životne sredine, kao i da budu promoteri svih kulturnih i prirodnih vrednosti sredine u kojoj žive“ – rekao nam je Petar Jovanović.

„Ideja Danube Fun Festa i volonterizam koji on stavlja u fokus naišla je na podršku AISEC-a, preko koga su u Donji Milanovac stigli volonteri iz Grčke i Tunisa, koji su zajedno sa članovima Inicijative „Hoću! Mogu!“ učestvovali u akcijama čišćenja i sređivanja i pomogli u organizaciji festivala koji će prema dosadašnjim najavama imati oko 200 učesnika“ – saznajemo od PR Inicijative mladih Marije Krečković.
„Svih pet dana trajanja festivala osmišljeno je u tri segmenta: sportsko-rekreativni, edukativni i zabavni. Nadmetaćemo se sa gostima koji će doći iz Azerbejdžana, Egipta, Libana, Nemačke, Alžira, Italije, Rumunije i brojnih gradova Srbije u malom fudbalu, odbojci na pesku, stonom tenisu i šahu. Proveravaćemo spretnost i veštine u zabavnim igrama bez granica, a naravno neće izostati ni zabava. Iz večeri u veče smenjivaće se programi kojima ćemo takođe prezentovati kulturni i zabavni život Srbije “ – objašnjava Marija Krečković.

A Donjomilanovčane i njihove goste zabavljaće Dejan Petrović i Big Band, Marija Šerifović, VIS Novi Dan, New Quartet, DJ Dea, DJ Gariner, DJ Unkown i mnogi drugi. Nadaju se sunčanim danima za sporska nadmetanja i toplim noćima za druženje, zabavu i sklapanje novih prijateljstava sa vršnjacima iz udaljenih delova sveta.

„Želeli smo da pokažemo da mladi mogu sve, samo ako žele da rade. Danube Fun Fest predstavlja pokušaj da donesemo u Donji Milanovac sve ono što smo osećali da nam nedostaje – svest o značaju volonterizma i aktivizma mladih, međunarodnoj saradnji. Mnogo je mladih koji se još nikad nisu otisli u svet – zato smo svet doveli u Donji Milanovac. Ko zna, možda se neko od gostiju zaljubi u naš gradić i pored lepih uspomena, ponesu i želju da nam se što pre vrate.
Za sve one koje su do sada bili neodlučni, požurite, ostalo je još jako malo mesta. Cena aranžmana koji obuhvata pet noćenja sa doručkom u hotelu „Lepenski Vir“ i narukvica Danube Fun Festa iznosi 99 evra, a uz vaučer za letovanje u Srbiji snižena je na 57 evra. Za one koji bi želeli da nas posete na samo dan-dva postoji i opcija privatnog smeštaja i besplatnog kamp prostora. Sve dodatne informacije možete naći na veb-sajtu Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ „- poručuje Petar Jovanović.