Koncert Naissa etno-grupe na „Medijaninom kulturnom letu“

DOGAĐAJI  
Koncert Naissa etno-grupe na „Medijaninom kulturnom letu“

SJAJNE VESTI IZ NIŠA!

U toku je „Medijanino kulturno leto“ u organizaciji Niške gradske opštine Medijana koji traje od 18. jula do 15. avgusta 2015, godine, a održava se u Parku Svetog Save.

Početak ovog muzičkog spektakla otvorio je svojim koncertom sastav „Orthdox celts“ koji izvodi tradicionalnu irsku muziku.

U petak 24. jula u parku nastupio je ansambl kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ i Crkveno igračka družina „Branko“ iz Niša.
Sutradan je za posetioce održano veče „Perunovog hroničara“, popularne trilogije niškog pisca Miloša Petkovića, koja predstavlja slovensku mitologiju, i organizovane su viteške borbe, stare igre za decu i časovi evropskog mačevanja. Zainteresovani su mogli videti kako se crtaju karikature sa motivima starih slovenskih bogova.

31. jula posetiocima se predstavio poznati pevač izvorne narodne muzike Čeda Marković uz pratnju muzičkog sastava „Bolji život“ koji je u svom opusu pesma zadovoljio i one najizbirljivije.

U subotu 01. avgusta održano je veče rok muzike a nastupile su niške rok grupe i to bendovi Novembar, Tribute to Iggu, Bowie and Lu, The Jam Station, te solisti Markonjero i Aleksa Stanković.

Večeras 07. avgusta u Parku Svetog Save u Nišu od 21 sat posetioci će moći da uživaju u obrednim, mitološkim, pečalbarskim, rodoljubivim, porodičnim. svatovskim i ljubavnim tradicionalnim pesmama u izvođenju etno-grupe „Naissa“.
Ovaj koncert tradicionalne muzike pod nazivom „Da sam bistra voda“, uz „Naissu“ će nastupiti i sa svojim vrhunskim vokalom predvoditi Snežana Spasić, a pratiće je Aleksandar Vasov (vokal, kaval brač, tambura, gajde, frule, okarina), Marjan Radevski (makedonska tambura, vokal), Goran Đorđević (tarabuke, def, bendir, bongosi, zvona), Slobodan Jevtić (violina, vokal) i Srđan Đorđević (klavijature, vokal). Ova etno muzička grupa ima tematske koncerte – o vilama, bilju, vodi, rekama ili posvećene Svetom Savi, Svetom Pantelejmonu, Živojinu Mišiću, Vuku Karadžiću, Crnjanskom …

Za 08. avgust planiran je nastup Omladinske filharmonije Niš.

Predposlednjeg dana 14. avgusta posetioci će biti u prilici da slušaju grupu MVP čije pesme donose zvuk koji je mešavina regea, hip-hopa i bluza, a koja je postala poznata po hitu „Celu noć i celi dan“.

Ovu manifestaciju „Medijanino kulturno leto“ zatvoriće 15. avgusta koncert našeg popularnog pevača pop muzike Alekse Jelića, pa ako ste ljubitelji ove muzike, posetite ovaj koncert.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login