Užičanin Borko Miladinović najbolji u skokovima u vodu

OSTALI SPORTOVI  
Užičanin Borko Miladinović najbolji u skokovima u vodu

SJAJNE VESTI IZ UŽICA!

Skokovi u bistru vodu Lima „Memorijal Pajo Potežica“ održavaju se od 1998. godine i svake godine su sve atraktivniji, masovniji i značajniji, kako za Prijepolje tako i za Srbiju.

Ovi skokovi se organizuju na šljunkovitoj plaži Petrovac, u organizaciji Organizacionog odbora Skokova u vodu, a pokrovitelj je Turistička organizacija Prijepolje. Sportski savez te opštine i MZ „Velika Župa“, kao i brojni sponzori.

Skakaonica u Petrovcu, visoka je 16 metara, i pravi je izazov za asove i najbolje skakače sa prostora bivše SFRJ (Beograd, Užice, Mojkovac, Kolašin, Višegrad, Konjic, Podgorica, Kragujevac, Zenica).

Od 2007. godine ova manifestacija nosi naziv „Memorijal Pajo Potežica“ u znak sećanja na čoveka koji je svojim entuzijazmom uspeo da okupi eminentne skakače, i da od jedne divlje plaže napravi prestižan sportsko-rekreativni i turistički poligon koji je krupnim slovima upisan u kartu najznačajnijih skakaonica ovog tipa na tlu bivše Jugoslavije.

Skokovi u vodu „Memorijal Pajo Potežica“ su po osamnaesti put održani na prijepoljskoj plaži Petrovac.
Kao i prošle godine, tako i ove godine, Užičanin Borko Miladinović, je odbranio prošlogodišnju titulu.

„Užičanin Borko Miladinović je uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu sa čistom desetkom u drugoj seriji skokova. Vicešampion takmičenja je Rade Šćepanović iz Kolašina, a među najbolje se upisao još jedan Era, Aleksandar Aleksić osvojivši treće mesto“ – kazala je Dragana Varaklić.

Direktorka prijepoljske Turističke organizacije, pokrovitelja ove manifestacije, nam je saopštila da je pred prepunom limskom obalom nastupilo 26 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a posetioci su ove godine imali priliku da uživaju i u skokovima juniorske i seniorske šampionke naše zemlje, Lane Marković.
U pauzi takmičenja ljubitelji letnjih sportova su prisustvovali uzbudljivoj završnici revijalne rafting trke u kojoj je klub „Eko Lim Priboj“ tri puta podigao pehar na pobedničkom postolju zabeleživši ubedljivu pobedu među sedam učesnika.
Posle proglašenja pobednika hrabriji među mnogobrojnom publikom su počastili prisutne svojim umećem sa skakaonice šesnaest metara iznad površine Lima.

BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login