Palić u rangu sa velikim gradovima kao što su Moskva, Dubrovnik i Dubai

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Palić u rangu sa velikim gradovima kao što su Moskva, Dubrovnik i Dubai

SJAJNE VESTI SA PALIĆA!

Palić i Moskva su dobitnici prestižne nagrade „Zlatna jabuka“ 2015, koju dodeljuje Bord direktora Svetske federacije turističkih novinara i pisaca (FIJET).

Po prvi put ovo prestižno priznanje, koje neki zovu i „turistički Oskar“, dobija neka turistička destinacija u Srbiji. Neki od ranijih dobitnika su Sveti Stefan, Dubrovnik, Rovinj, Postojna, Šarm al Šeik, Luksor, Antalija, Sicilija, Nikozija i drugi. Svetska federacija novinara i pisaca u turizmu je prepoznala prirodno, kulturno i istorijsko nasleđe destinacije Palić, koja ove godine obeležava 170 godina turističke tradicije.

Svečana ceremonija dodele nagrade „Zlatna jabuka“ biće organizovana u oktobru na Paliću.

Svake godine ova nagrada se dodeljuje izuzetnim turističkim destinacijama i predstavlja najveće priznanje u oblasti turizma, a među dobitnicima su, pored već pobrojanih, i Opatija, Antalija, Brno, Sharm el Sheikh, Krakov i mnogi drugi.
Ovo priznanje – nagradu „Zlatna jabuka“, koja je ekvivalent Oskaru ustanovio je „Fijet“ 1970. godine, i svake godine je sve više prijavljenih kandidata.

Palić je gradsko naselje u opštini Subotica, u Severnobačkom okrugu, najpoznatije izletište, lečilište i jezero  sedam kilometara udaljeno od Subotice Jezero je dubine do 2 metra i zbog velikog broja algi izrazito zelene boje.Jezersko blato je lekovito, pa je 1845. godine. izgrađeno kupatilo i Palić je postao i banja. Polovinom 19.veka, na severnoj obali je zasađen prelep park, izgrađeni su hoteli, i tu su još tada imućni Subotičani gradili letnjikovce.

Resorni pokrajinski sekretarijat u prvih šest meseci izdvojio je za subotičku privredu 66,5 miliona dinara, a 16 miliona dinara biće uloženo za projekte u oblasti turizma.
Potpredsednik Vlade Vojvodine posetio je Palićane koji su na pokrajinskim konkursima dobili do 1,2 miliona dinara i uložili ih u ugostiteljske objekte i druge turističke projekte.

„Usmereno je 7,4 miliona dinara za sedam projekata. Posetiću i salaše i vinarije koje smo podržali. Pokrajina je podržala sve manifestacije na teritoriji Subotice i Palića. Više od 20 preduzeća je dobilo sredstva za kupovinu opreme. Suboticu vidimo kao snažan ekonomski pokretač i zato su nam privreda i turizam u ovom gradu prioriteti“ – rekao je Vasin.

Zatim se sastao s privrednicima koji su dobili novac na pokrajinskim konkursima, u „Maloj gostioni“, a posetio je nekoliko njih koji su realizovali ideje.

„Planiramo da uredimo osam apartmana. Već smo otvorili restoran, imamo pomoćnu salu. Za apartmane smo od pokrajine dobili milion dinara, za telekomunikacije 180.000 dinara i 500.000 za kuhinju. Bez podrške ne bismo mogli da počnemo i razvijamo posao“ – kaže Ivica Budanović, vlasnik „Roadside“.

Srdačni domaćini su gostima omogućili da obiđu i da se uvere u sve ono u šta se prethodnih pet godina ulagalo u Palić. Da je zalaganje postojeće turističke privrede i domaćina Doo Park Palić, da Palić postane moderna evropska turistička destinacija svi prisutni su se uverili.

Pogledajte kako Palić izgleda iz jedne drugačije perspektive (Play Video production 2014.):

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login