„Casual Connect“ – Najbolji kreatori igrica iz Srbije za 2015. godinu

INFORMATIKA, IT TEHNOLOGIJE  
„Casual Connect“ – Najbolji kreatori igrica iz Srbije za 2015. godinu

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA!

Nedavno su na Zvezdari, u Biznis inkubatoru za tehnološko preduzetništvo „ICT Hub“, više od dvadeset timova mladih stručnjaka IT iz Srbije pokazali svoje umeće i talenat. Publici su predstvaili najnovije igrice od kojih su odabrane tri najbolje ekipe.

Po rezultatima i ocenama tima stručnog žirija koji je ocenjivao radove prijavljene na konkursu „Casual Connect“, koji su u Srbiji organizovali ICT Hub i startapi BinCode i Thoril, za ubedljivo najbolje timove kreatora igrica iz Srbije su Monoplex Studios (sa igricom „Golden hour“) i Entertainment Forge (igrica „Death arena reality show“) iz Beograda i ekipa Neopix Games (igra „They mean well“) iz Niša.

Odluka o pobedniku ovog takmičenja je doneta početkom avgustu ove godine, a nagrada je trodnevno putovanje u Izrael i učešće na finalnom takmičenju „Indie Prize“ u Tel Avivu, jednom od najvećih inovacionih centara na svetu, od 19. do 21. oktobra ove godine, saopštili su organizatori ovog događaja.

Publika koja se ovom događaju odazvala u velikom broju imala je zadovoljstvo i priliku da isproba igrice koje su ovi mladi stručnjaci kreirali, takođe mogli su da se informišu o najnovijim trendovima kao i da se upoznaju sa radom ICT Hub-a i podrškom koju pruža budućim IT preduzetnicima.

Ovdje se zapravo radi se o jednostavnim igricama (casual game) koje se vrlo često sreću i vide na mobilnim telefonima, takođe i u vidu Facebook i ostalih browser igara.

– Srbija ima mnogo IT talenata, a učešće na takmičenju u Tel Avivu, koje okuplja više od 6.500 najtalentovanijih i najiskusnijih profesionalaca iz gejming industrije svake godine, će im svakako pomoći u budućem radu, istakao je projektni direktor ICT Hub-a Kosta Andrć.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login